• Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Kleine geschiedenis van de hutspot

Maak tweedehands je eerste keus
  • 30 dagen retourgarantie 
  • Gratis verzending vanaf 4 boeken of 40 euro
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
nog 1 op voorraad

13,65

Hoe tweedehands wil je het hebben?
Kleine geschiedenis van de hutspot
Kleine geschiedenis van de hutspot
Echt gebruikt
13,65
ISBN
9789026338779
Bindwijze
Paperback
Taal
Nederlands
Uitgeverij
Ambo/Anthos B.V.
Jaar van uitgifte
2017
Aantal pagina’s
128

Waar gaat het over?

Jacques Meerman komt met een heerlijk boek over Nederlands bekendste gerecht: hutspot. Meerman schreef eerder het veelgeprezen Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken. Hutspot is geen klein bier. Er zijn boeken en schilderijen aan gewijd. Het gerecht is nog steeds een rijke bron voor creativiteit in recepten. En menig patriottisch hart gaat er sneller van kloppen.Hutspot symboliseert dan ook het ontstaan van de Nederlandse natie. Het gerecht is onlosmakelijk verbonden met het Leids Ontzet van 1574 en dus met de Nederlandse vrijheidsoorlog. Kleine geschiedenis van de hutspot laat zien hoe de culinaire en sociaal-politieke geschiedenis met elkaar verknoopt zijn.Toch heeft nooit iemand geweten wat de oorspronkelijke ingrediënten waren. Volgens sommigen zaten er pastinaken in, volgens anderen gember en volgens wéér anderen vis. Jacques Meerman houdt alle informatie opnieuw tegen het licht en trekt verrassende conclusies over Nederlands bekendste gerecht.De pers over Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken:‘Het is voorlopig het boek der boeken, het sluitende werk dat elke culinair geïnteresseerde in zijn kast moet hebben.’ – de Volkskrant‘Meerman schetst een historie van de Hollandse eetgewoonten, en vervlecht die met de grote geschiedkundige ontwikkelingen.’ – Trouw‘Het woord “kleine” in de titel is te bescheiden. Meermans’ geschiedenis is uitgebreid, goed gedocumenteerd en leest heerlijk weg. En dankzij de (deels gemoderniseerde) recepten van puls (een soort graansoep), kip met fenegriek of potpastey kun je de historische sensatie nog proeven ook.’ – Elsevier
Lees verder

Recensies

0 recensies
nog 1 op voorraad
13,65
Gerard J. van den Broek
The Return of the Cane
nog 1 op voorraad
5,45
Tweedehands Als nieuw
15,95
nog 1 op voorraad
10,00
30% korting
nog 1 op voorraad
5,45
Richard Wrangham
De goedheidsparadox
nog 1 op voorraad
17,95
nog 1 op voorraad
13,65
Gerard J. van den Broek
The Return of the Cane
nog 1 op voorraad
5,45
Tweedehands Als nieuw
15,95
nog 1 op voorraad
10,00
30% korting
nog 1 op voorraad
5,45
Richard Wrangham
De goedheidsparadox
nog 1 op voorraad
17,95

Anderen bekeken ook

Christel Schollaardt, Marianne Oosterop
Waar brunchen we dit jaar?
20,90
MaartenJan Hoekstra
Huis, tuin en keuken
19,50
14,50
Michel van der Plas
Vader Thijm
sorry, niet op voorraad
sorry, niet op voorraad