• Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Keukens Aller Landen...

Een Smakelijke Historie
Maak tweedehands je eerste keus
  • Tot en met 29 september 4=3 op alles
  • Alle boeken zijn met de hand gecontroleerd
  • 30 dagen retourgarantie 
  • Gratis verzending vanaf 4 boeken of 40 euro
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
4=3 actie
Sorry, niet op voorraad
ISBN
9789064450556
Bindwijze
Paperback
Taal
Nederlands
Uitgeverij
Epo, Uitgeverij
Jaar van uitgifte
1997
Aantal pagina’s
143

Waar gaat het over?

Lucas Catherine leerde koken in Brussel en eten bij Chinezen, Arabieren en Indiërs. Hij vond die vreemde keukens lekker. Bij nader proeven bleek er nogal wat gemeenschappelijks met onze keuken in te zitten. Daarover gaat dit boek. Beginvraag: vanwaar komen onze basisingrediënten zoals graan, olie, boter, suiker, tomaten, aardappelen? En verder: Hoe Vlaams zijn onze stoofkarbonaden? Hoelang eten wij al biefstuk friet? Het boek zit vol verrassingen. Rijst komt niet uit China maar uit Indië. En pasta is geen Italiaanse maar een Turks-Mongoolse uitvinding. Onze asperges à la flamande komen oorspronkelijk uit Bagdad en het Veurnes potjesvlees ook. Het koninginnenhapje is een verre neef van de Marokkaanse bastilla die op haar beurt haar bladerdeeg uit Oezbekistan importeerde. Is onze keuken dan zo Belgisch? En waarom is de Hollandse keuken zo slecht?
Lees verder

Recensies

0 recensies

Anderen bekeken ook

4=3 actie
13,50
Marcel van Kanten
Wortelzucht
4=3 actie
16,55
4=3 actie
6,40
Lodewijk Dros, Annette van Ruitenburg
Lekker Wads
4=3 actie
14,10
Marcel Grauls
Weet wie je eet
4=3 actie
18,40
sorry, niet op voorraad
sorry, niet op voorraad
sorry, niet op voorraad
sorry, niet op voorraad