Ga naar de hoofdinhoud general.skipToSearch general.skipToNavigation
  • 30 dagen retourgarantie
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

JachtWildKookboek

N.v.t.
Maak tweedehands je eerste keus
  • 30 dagen retourgarantie 
  • Gratis verzending vanaf 4 boeken of 40 euro
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
  • Van 21 tot en met 29 juni 4=3 actie op alles.
4=3 actie
Niet op voorraad... Seintje? Vul je e-mail adres in en wij sturen je een e-mail als het boek weer op voorraad is.
ISBN
9789491354427
Bindwijze
Hardcover
Taal
Nederlands , Overig
Uitgeverij
Coolegem Media
Jaar van uitgifte
2014
Aantal pagina's
204

Waar gaat het over?

Het nieuwe JachtWildKookBoek, is een boek over de jacht in Nederland en wildrecepten/gerechten van Nederlands wild. Het is geschreven en samengesteld door Jaap Vissering, journalist, jager, kok en redactioneel medewerker van diverse jachttijdschriften. De uitgave bestaat uit twee delen. In het eerste deel komt het verhaal van de jacht aan bod. Wie zijn de jagers en hoe gaat dat jagen in zijn werk? Hoe word je jager? Uitleg over jachtmethoden, het werk met verschillende soorten jachthonden, het gebruik van diverse jachtwapens; alle ins en outs van de jacht worden belicht. Tevens wordt uitgelegd hoe men het geschoten wild moet behandelen alvorens het in de keuken terechtkomt. Zo is het boek ook een eye opener voor onder andere diegenen voor wie de jacht nog verborgen terrein is. Niet alleen in tekst, maar ook door middel van veel foto's wordt de wereld van de jagerij aan de lezer/kijker voorgesteld. In deel twee gaan we met het geschoten wild de keuken in en maken er de mooiste gerechten van. Het JachtWildKookBoek bevat 70 recepten/gerechten, alle plus foto, van 11 wildsoorten die in Nederland door de jagers geschoten worden: houtduif, wilde eend, patrijs, fazant, wilde gans, wild konijn, haas, ree, damhert, edelhert en wild varken. Aan de gerechten hebben wildkoks van naam en faam meegewerkt. De recepten blinken niet alleen uit in culinaire verfijning, maar kunnen ook door de thuiskok gemakkelijk worden gemaakt. In het hoofdstuk Wild en Wijn worden suggesties gedaan voor de beste combinaties.Het JachtWildKookBoek is rijk geïllustreerd met foto's van onder andere wildlife fotografen Robert-Jan Asselbergs, Erik de Jonge en Erik van Til, mannen die zowel met het jachtgeweer als de spiegelreflex het veld in trekken. Bij auteur Jaap Vissering (1946) kwam het sluimerende jachtvirus reeds enkele tientallen jaren geleden tot uitbotten. Hij specialiseerde zich in de jacht in al zijn facetten, tot en met het maken van vooral lekkere wildgerechten, om deze vervolgens met een stel vrienden tot het laatste botje af te kluiven; dit alles omlijst met een passende wijn.
Lees verder

Recensies

Gemiddelde waardering van 0 van 5 sterren

0 recensies
4=3 actie
9,50
4=3 actie
6,90
Geef me een seintje
Jennifer Cnops
Ik weet dus ik eet
4=3 actie
5,70
Jeroen Hazebroek, Leonard Elenbaas
Hete kolen
4=3 actie
33,15
4=3 actie
9,50
4=3 actie
6,90
Geef me een seintje
Jennifer Cnops
Ik weet dus ik eet
4=3 actie
5,70
Jeroen Hazebroek, Leonard Elenbaas
Hete kolen
4=3 actie
33,15

Anderen bekeken ook

70% korting
4=3 actie
32,65
J. Huisman
Wild!
4=3 actie
16,20
J. van der Veer, F.J. van der Veer
Art & Leadership
70% korting
4=3 actie
4,75
4=3 actie
16,85
M.L.A. de Jager-van der Heijden
Haar Schaduw En Ik...
40% korting
4=3 actie
32,65
Sylvia Winnewisser
Het grote wildkookboek
4=3 actie
43,00
Veronique Roelvink
Gegeven den sangeren
Geef me een seintje
Geef me een seintje
Gunther Schuller
Compleat Conductor C
Geef me een seintje
Viviane Stappmanns
Berlin Design Guide
Geef me een seintje
Jacques Hermus
Het wild kookboek
Geef me een seintje