• 30 dagen retourgarantie
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Elizabeth Davids Kerstmis

authentieke recepten voor de feestdagen
Auteur E. David
Maak tweedehands je eerste keus
  • 30 dagen retourgarantie 
  • Gratis verzending vanaf 4 boeken of 40 euro
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Niet op voorraad... Seintje? Vul je e-mail adres in en wij sturen je een e-mail als het boek weer op voorraad is.
ISBN
9789027490445
Bindwijze
Hardcover
Taal
Nederlands , Overig
Auteur
Uitgeverij
Spectrum B.V., Uitgeverij Het
Jaar van uitgifte
2003
Aantal pagina's
171

Waar gaat het over?

De pers over De keuken van de Franse provincies:

'We mogen blij zijn met deze Nederlandse hommage aan de moeder aller keukens.' Johannes van Dam in Elsevier

'Een boek dat alle andere koffietafelflauwekul geheel overbodig maakt.' Alma Huisken in Algemeen Dagblad

'Het zijn niet alleen de honderden uitvoerbare recepten, de toelichtingen en rake uitweidingen van David die de aantrekkingskracht vormen van haar boeken; haar schrijfstijl is pakkend, haar ironie treffend. Het wachten is op meer vertalingen uit haar glanzende nalatenschap.' de Volkskrant

Elizabeth David verrast u in Elizabeth David's Kerstmis met recepten voor de heerlijkste gerechten, die allemaal in het teken staan van Kerstmis. David biedt voor elke gang van het diner traditionele en minder traditionele recepten. Verder vertelt ze over haar eigen beleving van het kerstfeest.

'Voor [een] kerstmaaltijd zou ik het hoofdgerecht tamelijk eenvoudig houden, met een mooie, frisse garnering om de feestelijke gelegenheid te accentueren. Geen oneetbare decoraties, maar iets eenvoudigs en onverwachts als een grote kom karmijnrode zoetzure kersensaus bij een geroosterde eend, een elegante schaal tomaten gevuld met gekruide rijst bij gevogelte, een geurige maderasaus met truffel bij een stuk rosbief, plakjes sinaasappel bij een varkensrollade of ham.'

Elizabeth David (1913-1992) wordt gezien als de pionier van de kookschrijfkunst. Haar boeken worden gekenmerkt door gedegen research, deskundigheid, eigenzinnigheid en een prachtige literaire stijl. De keuken van de Franse provincies, Italian Food en A book of Mediterranean Food behoren tot de beste, klassieke kookboeken.

Lees verder

Recensies

Gemiddelde waardering van 0 van 5 sterren

0 recensies
Irene Lelieveld
Zo bakt Nederland
16,00
J.J. van Sluijters
ZUS & ZO
8,00
13,00
koffietafelboek
C. Teubner
Food
57,00
25% korting
34,40 25,80
Irene Lelieveld
Zo bakt Nederland
16,00
J.J. van Sluijters
ZUS & ZO
8,00
13,00
koffietafelboek
C. Teubner
Food
57,00
25% korting
34,40 25,80

Anderen bekeken ook

Nigella Lawson
Nigella's kerst
19,50
André Hoogeboom
Formule 1
5,45
Geef me een seintje
Janny de Moor
Aan Tafel!
Geef me een seintje