Ga naar de hoofdinhoud general.skipToSearch general.skipToNavigation
  • Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Duizen-en-één smaken

De keukens van marokko, turkije en libanon
Maak tweedehands je eerste keus
  • 30 dagen retourgarantie 
  • Gratis verzending vanaf 4 boeken of 40 euro
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
nog 1 op voorraad

45,65

Hoe tweedehands wil je het hebben?
Duizen-en-één smaken
Duizen-en-één smaken
Als nieuw
45,65
612100154
component.product.quantitySelect.legend
ISBN
9789059564725
Bindwijze
Paperback
Taal
Nederlands
Uitgeverij
Fontaine Uitgevers
Jaar van uitgifte
2012
Aantal pagina’s
351

Waar gaat het over?

Claudia Roden keert in dit betoverende boek terug naar Turkije, Libanon en Marokko en gaat op speurtocht naar nieuwe en oude receptuur uit die landen. Tevens doet zij een poging om erachter te komen hoe de kookstijlen zich sinds de jaren zestig van de vorige eeuw, toen zij deze keukens voor het eerst onder onze aandacht bracht, hebben ontwikkeld. Het resultaat is een eerbetoon aan de culinaire tradities en de hedendaagse keuken van deze fascinerende landen - van de mezze-gerechten uit Turkije en de zoete deegwaren uit Libanon tot de onmiskenbare smaken en specerijen van Marokko. Claudia Roden schreef in haar onnavolgbare stijl een enthousiast en beeldend boek vol verhalen, herinneringen en verrukkelijke gerechten.Claudia Roden is geboren en getogen in Caïro. Zij voltooide haar opleiding in Parijs en volgde later de kunstacademie in Londen. Ze begon als schilder, maar werd - deels uit verlangen een verloren erfenis weer tot leven te roepen - aangetrokken tot het bestuderen van de nationale keuken van Egypte. De manier waarop men in dat land geniet van eten, het licht, de kleuren en geuren en de bijzondere gastvrijheid, warmte en humor, hebben bij haar een blijvende indruk achtergelaten.Met de publicatie van de bestseller A Book of Middle Eastern Food in 1968 bracht Claudia Roden een revolutionaire verandering teweeg in de westerse waardering van de keukens van het Midden-Oosten. Sindsdien schreef Roden negen kookboeken, waaronder het veelgeprezen The Book of Jewish Food, en kreeg zij niet minder dan zes Glenfiddich Awards voor haar werk.
Lees verder

Andere uitgaves

Er is een alternatieve uitgave beschikbaar van dit boek

35,80

Recensies

Gemiddelde waardering van 0 van 5 sterren

0 recensies
nog 1 op voorraad
7,45
Gísli Egill Hrafnsson
Het Nordic kookboek
nog 1 op voorraad
26,35
Tweedehands Beetje gebruikt
12,10
Tweedehands Beetje gebruikt
9,85
Tweedehands Echt gebruikt
10,30
Tweedehands Echt gebruikt
10,00
nog 1 op voorraad
7,45
Gísli Egill Hrafnsson
Het Nordic kookboek
nog 1 op voorraad
26,35
Tweedehands Beetje gebruikt
12,10
Tweedehands Beetje gebruikt
9,85
Tweedehands Echt gebruikt
10,30
Tweedehands Echt gebruikt
10,00

Anderen bekeken ook

20,80
35,80
Claudia Roden
Med
24,04
Claudia Roden
De Joodse keuken
sorry, niet op voorraad