• Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

De keuken van meesters & meiden

klassenverschillen aan tafel 1900-1960
Maak tweedehands je eerste keus
  • 30 dagen retourgarantie 
  • Gratis verzending vanaf 4 boeken of 40 euro
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Sorry, niet op voorraad
ISBN
9789056171247
Bindwijze
Paperback
Taal
Nederlands , Overig
Uitgeverij
Van Halewyck
Jaar van uitgifte
1997
Aantal pagina’s
430

Waar gaat het over?

Geen vensters en deuren van zalm en steur in de eerste helft van deze eeuw, maar wie het kon betalen, tafelde in stijl en met Bourgondische grandeur. Op gigantische cuisinières bereidden potige keukenmeiden de beter keuken van toen: de lekkerste stukken rund- en kalfsvlees, wild, tarbot, zalm, oesters en kreeft, alles met veel boter en room. Wie in een werkmanswieg was neergelegd, moest zich met minder tevreden stellen. De gewone man leerde pap eten, en aardappelen met ajuisjus of een boterham met gebakken vet en bruine suiker. Alleen op zondag kwam er echt vlees op tafel. In de keuken van meesters en meiden gaat Diana de Keyzer op zoek naar klassenverschillen in de keuken van 1900 tot 1960. Op haar tocht laat ze zich vergezellen door getuigen met een bijzonder smaakgeheugen voor de tafels van weleer. Menu's en receptenschriften in zwierige letters vertellen over feesten en lekker eten. Over de werkmans- en oorlogskeuken werden geen schriftjes vol geschreven maar toch leven ook die sma
Lees verder

Recensies

0 recensies

Anderen bekeken ook

Diane De Keyzer
De vondelingen
23,00
5,00
30% korting
5,45
Alma Hromic, geen
Jin Shei
sorry, niet op voorraad
Dumellier Luc Heurman André, André Heirman
Het Nieuws Van De XXste Eeuw : Deel 1 1900-1949
sorry, niet op voorraad
sorry, niet op voorraad
sorry, niet op voorraad
sorry, niet op voorraad
Pieter van Oudheusden
Ik Verveel Me Nooit
sorry, niet op voorraad
sorry, niet op voorraad