• Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Culinaire sterren tussen Maas en Rijn

Maak tweedehands je eerste keus
  • Alle boeken zijn met de hand gecontroleerd
  • 30 dagen retourgarantie 
  • Gratis verzending vanaf 4 boeken of 40 euro
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden

4,75

Hoe tweedehands wil je het hebben?
Culinaire sterren tussen Maas en Rijn
Culinaire sterren tussen Maas en Rijn
Beetje gebruikt
4,75
ISBN
9789058561817
Bindwijze
Hardcover
Taal
Overig
Uitgeverij
Stichting Kunstboek
Jaar van uitgifte
2006
Aantal pagina’s
152

Waar gaat het over?

De Euregio Maas-Rijn is een van de oudste grensoverschrijdende samenwerkingsverbanden in Europa en biedt een platform voor culturele en economische uitwisseling over de landsgrenzen. Deze regio verenigt een aantal provincies/ Kreisen/gemeenschappen uit drie landen: België, Nederland en Duitsland. De regionale bestuursorganen en overkoepelende instanties bundelen hun krachten en middelen om de toeristische en economische kwaliteiten en de vele troeven van de Euregio te promoten. Een troefkaart is alvast het hoogstaande culinaire aanbod en de talrijke streekproducten die de regio rijk is. Zes sterrenchefs uit de Euregio Maas-Rijn (Rainer Hensen van Burgstuben-Residenz in Heinsberg, Detlef Rams van Charlemagne in Aachen, Michel Kagenaar van D’n Dillegaard in Nuth, Bart Ausems van Tout à fait in Maastricht, Bert Meewis van Slagmolen in Opglabbeek en Geert en Tony Robyns van Hoeve St. Paul in Lummen) brengen in deze uitgave acht heerlijke creaties met een knipoog naar de overvloed aan producten uit eigen regio: aardbeien uit Brommelen, kersen uit Bemelen, lam en grottenham uit het Geuldal, appelstroop uit Schinnen, biogroenten uit Jülich, wijn uit Opleeuw, asperges en geitenkaas uit Limburg, om er maar enkele te noemen. Elke chef ging daarbij op zoek naar een lokale, ambachtelijke producent of teler van kwaliteitsvolle en inspirerende ingrediënten die extra in the picture wordt gebracht. De chefs met hun entourage zowel als de culinaire hoogstandjes die ze bereiden, werden in beeld gebracht door Joris Luyten. Henri Wynants stond in voor de vlotte teksten. De Euregio Maas-Rijn als ‘proeftuin’ voor de Europese integratie heeft alvast op culinair vlak zijn doel bereikt met deze uitgave die vijf schitterende professionals uit de drie Euregiolanden samenbrengt. Je ‘proeft’ dat zonder meer als je deze uitgave doorneemt.
Lees verder

Recensies

0 recensies

Anderen bekeken ook

Simone Ortega
1080 Recepten
16,90
Stéphane Reynaud
A Propos Bistro
14,95
4,90
26,25
sorry, niet op voorraad