• 30 dagen retourgarantie
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Bioactieve stoffen in de voeding. Een wetenschappelijke stand van zaken.

rol van curcumine,groene thee,waterkers, beta-1,3/1,6-glucaan, resveratrol, druivenpittenexract, omega-3 vetzuren en maca
Maak tweedehands je eerste keus
  • 30 dagen retourgarantie 
  • Gratis verzending vanaf 4 boeken of 40 euro
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
  • De Stapelweken zijn begonnen! (van 11 t/m 24 augustus)
Stapelweken
Niet op voorraad... Seintje? Vul je e-mail adres in en wij sturen je een e-mail als het boek weer op voorraad is.
ISBN
9789035227989
Bindwijze
Paperback
Taal
Nederlands , Overig
Uitgeverij
Reed Business
Jaar van uitgifte
2005
Aantal pagina's
256

Waar gaat het over?

Een gezonde en gevarieerde voeding is van levensbelang. Tegenwoordig is de kwaliteit van voedsel wat betreft hygiëne en afwezigheid van giftige stoffen aanvaardbaar en vrij goed onder controle. De bewaking daarvan is in Europa en in de individuelelidstaten goed georganiseerd en moet ons een maximale veiligheid kunnen garanderen op dat vlak. Wat veel meer een probleem vormt, is het voedingspatroon in de westerse wereld. Er worden te weinig groenten, fruit, vis en zeevruchten gegeten en te veel vlees. De opname van vetten, eiwitten, suikers en complexe koolhydraten is bovendien bij veel mensen uit balans en niet overeenkomstig de regels van een gezonde voeding. Door deze ongezonde gewoonten krijgen veel mensen niet de voedingselementen binnen die noodzakelijk zijn voor de instandhouding van een goede gezondheid. En dan gaat het niet alleen om vitaminen, mineralen en sporenelementen, maar ook om vele bioactieve stoffen, waarvan de laatste decennia is aangetoond dat ze actief meehelpen bij de instandhouding van een gezond lichaam (en een gezonde geest). Ook bij de preventie van talrijke aandoeningen, zoals kanker, hart- en vaatziekten en dementie, spelen deze bioactieve stoffen een belangrijke rol. Bioactieve stoffen in de voeding beschrijft vanuit wetenschappelijk oogpunt de rol van curcumine, groene thee, waterkers, beta-1,3/1,6-glucaan, resveratrol, druivenpittenextract, omega-3-vetzuren en maca in het voedingspatroon. Dit boek laat onmiskenbaar het grote belang zien van de inname van deze stoffen. Dr.ir. Eric De Maerteleire is lid van de Hoge Gezondheidsraad van België, lid van de BELTEST-commissie en erkend scheikundige voor rechtbanken op het gebied van voedingsmiddelen. Als hoofd van het Stadslaboratorium van Gent is hij belast met de lokale eetwareninspectie en met scheikundig en bacteriologisch onderzoek van voedingswaren. Prof.em.dr.ir. Jozef Poppe is doctor in de landbouwkundige wetenschappen (fytomycologie) en geeft sinds vele jaren les in plantenziekten aan de universiteit van Gent en aan diverse tropische universiteiten. Dhr. Poppe heeft de studie over waterkers (hoofdstuk 3) geschreven. Meer boeken van Eric de Maerteleire.
Lees verder

Recensies

Gemiddelde waardering van 0 van 5 sterren

0 recensies
Stapelweken
39,85
Els van Mechelen-Gevers
Medicatie in de praktijk
Stapelweken
23,95
Els van Mechelen-Gevers
Medicatie in de praktijk
Stapelweken
30,60
Stapelweken
39,85
Els van Mechelen-Gevers
Medicatie in de praktijk
Stapelweken
23,95
Els van Mechelen-Gevers
Medicatie in de praktijk
Stapelweken
30,60

Anderen bekeken ook

Stapelweken
54,00
Stapelweken
70,30
Stapelweken
10,30
Geef me een seintje