• Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Binnen Is Het Donker, Buiten Is Het Licht

Kroniek Van Het Naakte Bestaan In Een Afrikaans Dorp
Maak tweedehands je eerste keus
  • Alle boeken zijn met de hand gecontroleerd
  • 30 dagen retourgarantie 
  • Gratis verzending vanaf 4 boeken of 40 euro
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Sorry, niet op voorraad
ISBN
9789045014661
Bindwijze
Paperback
Taal
Nederlands , Overig
Uitgeverij
Atlas Contact, Uitgeverij
Jaar van uitgifte
2007
Aantal pagina’s
240

Waar gaat het over?

In dit dorp belandt niemand bij toeval. Mensen die hier wonen, zijn aan het zicht onttrokken. Wie zegt dat ze bestaan?
Dickisoni is een doorsneedorp in Malawi. Zonder daken van golfplaat. Zonder ossenkar. Zonder groot vee. En zonder de zekerheid dat er morgen te eten is.
In een stijl die zo kaal is als de huizen beschrijft Dick Wittenberg in Binnen is het donker, buiten is het licht een jaar uit het bestaan van dit dorp. Een leven in alledaagse armoede zoals dat voor de helft van de wereldbevolking normaal is. De melaatse oude man. De jongen met de banjo. De man met de twee vrouwen. Hoe redden ze zich?
Het dorp leeft op als er opeens genoeg maïsmeel en kunstmest is. Maar de weduwe met de stinkende dekens komt niet vooruit, wat ze ook doet. De jaloerse echtgenoot aast op gruwelijke wraak. Alleenstaande vrouwen zijn niet veilig. Dit dorp van de armen is rijk aan geheimen. De foto's van Jan Banning onderscheiden zich door hun verstildheid en oog voor detail. Ze laten de bewoners in al hun waardigheid zien.
Dick Wittenberg (1953) is journalist. Hij werkte voor NRC Handelsblad als Philips-specialist, sportverslaggever, correspondent in Groot-Brittannië en buitenlandredacteur. Voor zijn reportage in het maandblad M van NRC Handelsblad, getiteld 'Het gezicht van de armoede', kreeg hij vorig jaar de Dick Scherpenzeel Persprijs en de Vlaamse Filip Decock-prijs, en werd hij genomineerd voor de Prijs voor de Dagbladjournalistiek.
Jan Banning (1954) studeerde geschiedenis en is fotograaf. Hij maakte diverse boeken, waaronder Sporen van oorlog, en publiceert in vele binnen- en buitenlandse media, onder meer in NRC Handelsblad. In 2004 won hij een World Press Photo Award voor zijn serie over bureaucratie in India. Voor zijn aandeel in 'Het gezicht van de armoede' ontving hij de Dick Scherpenzeel Fotoprijs en een eerste prijs in het kader van De Zilveren Camera.
Lees verder

Recensies

0 recensies

Anderen bekeken ook

50% korting
Bryan Mealer
De Windvanger
7,00
7,40
10,00
Wim Trommelmans, Ria Goris
Vlaanderen Vrijt!
5,45
Margot Vanderstraeten
Minjan
11,04