Ga naar de hoofdinhoud general.skipToSearch general.skipToNavigation
  • 30 dagen retourgarantie
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

BASIS KOOKBOEK

Onder redactie van Wina Born
Auteur Mostar
Maak tweedehands je eerste keus
  • 30 dagen retourgarantie 
  • Gratis verzending vanaf 4 boeken of 40 euro
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
  • Van 21 tot en met 29 juni 4=3 actie op alles.
40% korting
4=3 actie

12,00

Hoe tweedehands wil je het hebben?
BASIS KOOKBOEK
BASIS KOOKBOEK
Beetje gebruikt
12,00
513901216
component.product.quantitySelect.legend
ISBN
9789024506637
Bindwijze
Hardcover
Taal
Nederlands
Auteur
Uitgeverij
Luitingh-Sijthoff B.V., Uitgeverij
Aantal pagina's
416

Waar gaat het over?

Katinka Mostar & Wina Born [ redactie ] Wina Born (Sliedrecht, 21 augustus 1920 - Amsterdam, 6 augustus 2001) ook wel "de moeder van de Nederlandse gastronomie" genoemd. In 1949 verschenen haar eerste artikelen, in het toen juist opgerichte maandblad Wijn. In de jaren vijftig had nog vrijwel niemand in Nederland van gastronomie gehoord en in die sobere jaren na de Tweede Wereldoorlog werd er nauwelijks wijn gedronken. Rond 1960 keerde het tij: iedereen dronk weleens wijn, sherry werd populair, en de receptenrubriek van Wina Born in het weekblad Margriet verschafte haar landelijke bekendheid. Met haar echtgenoot Han Born reisde ze het hele land af en liet ze duizenden Nederlanders voor het eerst kennismaken met Franse wijn en kaas. Over haar buitenlandse reizen schreef ze vele reportages, onder meer in het maandblad Avenue, waarvoor ze ook restaurants beoordeelde. Tussen 1962 en 2000 schreef en vertaalde ze meer dan honderd boeken over wijn en over koken en verleende haar medewerking aan diverse kranten, zoals het Parool en de Telegraaf, en aan vele tijdschriften. Ook leidde ze tussen 1974 en 1994 jaarlijks wijn- en culinaire reizen voor de Stichting voor Academische reizen, onder meer naar Hongarije, Roemenië, Bulgarije en Turkije. Culinaire journalistiek was destijds nieuw voor Nederland, maar in de jaren zestig zette Wina Born de toon. Ze leerde de Nederlandse man en vrouw buitenlandse eetgewoonten kennen en maakte het uit eten gaan tot een populaire recreatieve bezigheid. Koks waren vóór die tijd anonieme werkers in de keuken. Wina Born heeft van restaurantkoks niet alleen kunstenaars, maar ook bekende Nederlanders gemaakt.
Lees verder

Recensies

Gemiddelde waardering van 0 van 5 sterren

0 recensies
4=3 actie
9,50
4=3 actie
6,90
Geef me een seintje
Jennifer Cnops
Ik weet dus ik eet
4=3 actie
5,70
Jeroen Hazebroek, Leonard Elenbaas
Hete kolen
4=3 actie
33,15
4=3 actie
9,50
4=3 actie
6,90
Geef me een seintje
Jennifer Cnops
Ik weet dus ik eet
4=3 actie
5,70
Jeroen Hazebroek, Leonard Elenbaas
Hete kolen
4=3 actie
33,15

Anderen bekeken ook

VAN DE RHOER
MARGRIET KOOKBOEK
4=3 actie
5,00
H.H.F. Henderson
Het nieuwe kookboek
4=3 actie
9,55
4=3 actie
10,65
4=3 actie
20,95
Claudia Lenz
Kooktechnieken
4=3 actie
13,40
4=3 actie
22,60
4=3 actie
34,10
J.-A. Brillat-Savarin
Wezen van de smaak
4=3 actie
45,40
4=3 actie
11,50
4=3 actie
8,75
70% korting
4=3 actie
4,75
Sonja van de Rhoer
Margriet kookboek
4=3 actie
13,65
Keda Black
Kook!
Geef me een seintje
Geef me een seintje
Geef me een seintje