• 30 dagen retourgarantie
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Zeesterren Nederland

noordzeevis voor gourmets
Maak tweedehands je eerste keus
25% korting
kaft kan afwijken
Stapelweken

5,45 4,09

Hoe tweedehands wil je het hebben?
Zeesterren Nederland
Zeesterren Nederland
Als nieuw
4,09
461501531
component.product.quantitySelect.legend
ISBN
9789058561626
Bindwijze
Hardcover
Taal
Nederlands
Uitgeverij
Stichting Kunstboek
Jaar van uitgifte
2005
Aantal pagina's
155

Waar gaat het over?

Een heerlijk visboek met vijf professionele topchefs uit Nederland.

Als geen ander Europees land heeft Nederland een speciale band met water en zee en als dusdanig heeft de visvangst er van oudsher een belangrijke rol gespeeld. Vis is onlosmakelijk met de Nederlander verbonden.
Vis wint de laatste jaren als voedingselement steeds meer terrein en adepten in debatten over gezonde vetten en gezonde voeding. Ook op gastronomisch vlak is er een groeiende interesse voor vis en krijgt het de erkenning die het verdient. Niet alleen de dure en feestelijke vissoorten, maar evenzeer eenvoudige vissen bekend uit de traditionele huiselijke keuken worden tegenwoordig tot gastronomische pareltjes omgetoverd door culinaire grootheden in binnen- en buitenland. Vis is puur, eerlijk en heerlijk.
Vijf professionele topchefs – allen met één Michelinster bekroond – in de nabijheid van de Nederlandse kustlijn, lieten zich eveneens door deze uitdaging bekoren en brengen tien schitterende recepten op basis van Noordzeevis. Thorvald de Winter (Apicius, Castricum), Marcel van der Kleijn (Calla’s, Den Haag), Ronald Voogel en Roland Veldhuijzen (Chapeau!, Bloemendaal), Wilco Berends (Merlet, Schoorl) en Fred Mustert (Vilette, Rotterdam) geven hun visie over Noordzeevis – door Sonja van de Rhoer in een vlotte interviewtekst gegoten – en verklappen een aantal van hun succesrijke recepten.
Ze presenteren elk een oogstrelende bereiding met een persoonlijke touch van tong, tarbot, langoustines en sint-jakobsschelpen. Daarnaast krijgt u van elke chef nog een verrassend soepje dat uw smaakpapillen zeker niet onberoerd laat en vier sublieme visgerechten waarvoor de chef zich laat inspireren door het rijke aanbod van de Noordzee.
Food- en reportagefotografie van Stephane Verheye en Olivier Chenoix illustreren deze verrukkelijke gerechten en deze vijf tophuizen op een ongeëvenaarde wijze. In dit boek vindt elke fijnproever zijn gading. ‘Zeesterren Nederland’ is een garantie voor een lekkere vangst, om duimen en vingers bij af te likken.
Lees verder

Recensies

Gemiddelde waardering van 0 van 5 sterren

0 recensies
50% korting
Stapelweken
9,60 4,80
Stapelweken
27,00
25% korting
Stapelweken
28,00 21,00
Stapelweken
28,25
50% korting
Stapelweken
9,60 4,80
Stapelweken
27,00
25% korting
Stapelweken
28,00 21,00
Stapelweken
28,25

Anderen bekeken ook

25% korting
Stapelweken
3,56
Stapelweken
4,75
Stapelweken
11,20
Stapelweken
12,65
Stapelweken
10,95
Geef me een seintje
Geef me een seintje