• Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

SMAAK

Maak tweedehands je eerste keus
  • 30 dagen retourgarantie 
  • Gratis verzending vanaf 4 boeken of 40 euro
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
nog 1 op voorraad

10,80

Hoe tweedehands wil je het hebben?
SMAAK
SMAAK
Als nieuw
10,80
ISBN
9789051216622
Bindwijze
Hardcover
Taal
Nederlands
Uitgeverij
Tirion Uitgevers B.V.
Jaar van uitgifte
1998
Aantal pagina’s
222

Waar gaat het over?

WORDT HET VANAVOND MEURSAULT OF MUSCADET ? Wijnen en gerechten beïnvloeden elkaar. Dat is bekend. Lang niet alle combinaties zijn succesvol. Een 'verkeerd' gerecht kan een dure wijn degraderen tot een oninteressant 'wijntje'. En dat willen gastronomische genieters niet! Zij willen dat wijnen en gerechten maximaal tot hun recht komen. Gastronomie is de kunst van het combineren van smaken. ten kunst die lang is afgedaan met een aantal regels die in de praktijk niet of nauwelijks bruikbaar zijn. Neem de standaardregel 'witte wijn bij vis'. Een dergelijke wijsheid suggereert dat alle witte wijnen hetzelfde smaken en dat het niet uitmaakt hoe de vis bereid wordt. U weet wel beter. Een Meursault is anders dan een Muscadet of een Sauternes, een oude Meursault is anders dan een jonge Meursault. En natuurlijk is een zeebaars geen paling en smaakt een krokant gebakken vis met citroen anders dan een gestoofde vis in een romige saus. Maar hoe weet je nu van te voren waar de Meursault het best bij past? En moet het dan een jonge zijn of liever een iets oudere? Een village' of een 'premier cru'? Of neemt u vandaag toch maar liever de Muscadet? antwoord op deze vragen. Op een fundamentele, vernieuwende, begrijpelijke en bruikbare manier. Het begrip smaak wordt aan alle kanten belicht. Ook de invloed van de kok en de wijnmaker op de uiteindelijke smaak van het gerecht of de wijn krijgt veel aandacht. Met behulp van een vijftigtal recepten kan de theorie aan de praktijk worden getoetst. SMAAK is daarmee een onmisbaar boek voor iedereen die van lekker eten houdt en daar nog meer van wil genieten.
Lees verder

Recensies

0 recensies

Anderen bekeken ook

Peter Klosse
Het proefboek
13,50
30% korting
6,00
Peter Klosse
Het proefboek
12,00
35,04
Niki Segnit
De smaakbijbel
21,80
Positon Uitgevers
WinterKost
sorry, niet op voorraad
sorry, niet op voorraad
sorry, niet op voorraad
Peter Klosse
Smaak - Stijlen
sorry, niet op voorraad