• Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Een Hapklare Historie van Frankrijk

culinaire verhalen over revolutie, oorlog en verlichting
Maak tweedehands je eerste keus
  • Alle boeken zijn met de hand gecontroleerd
  • 30 dagen retourgarantie 
  • Gratis verzending vanaf 4 boeken of 40 euro
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
nog 1 op voorraad

18,04

Hoe tweedehands wil je het hebben?
Een Hapklare Historie van Frankrijk
Een Hapklare Historie van Frankrijk
Als nieuw
18,04
ISBN
9789492037930
Bindwijze
Hardcover
Taal
Overig
Uitgeverij
Uitgeverij Brandt
Jaar van uitgifte
2019
Aantal pagina’s
384

Waar gaat het over?

Gekozen als een van de '22 boeken om deze zomer te lezen' door TIME Magazine Gekozen als een van de '8 nieuwe boeken die je moet lezen voordat je naar Frankrijk gaat' door AFAR Magazine Een cassoulet die een oorlog won, een crêpe die leidde tot Napoleons ondergang, opstanden gevoed door brood en zout: de geschiedenis van Frankrijk is nauw verweven met zijn gastronomie. Dat dit verrassende en smeuïge verhalen oplevert, laten een Franse kaasspecialist en een Amerikaanse wetenschapper in dit boek overtuigend zien. Een hapklare historie van Frankrijk neemt de lezer mee in een reis door de tijd naar de oorsprong van de beroemdste Franse gerechten en wijnen, door de keukens van befaamde Franse steden tot in de uithoeken van het platteland. Het ontstaan van legendarische Franse producten - van roquefort tot cognac, van croissants tot calvados, van absint en oesters tot camembert en champagne - gaat hand in hand met de sociale en politieke ontwikkelingen die het land hebben gevormd. Dit boek is een lust voor liefhebbers van eten, geschiedenis en alles wat Frans is. Stéphane Hénaut groeide op in Frankfurt en Nantes, en verhuisde later naar Londen. Daar werkte hij bij warenhuis Harrods op de kaasafdeling en kookte hij voor de banketten van de Lord Mayor van Londen. Momenteel woont hij met zijn gezin in Berlijn, waar hij in een van de beste fromageries werkt. Jeni Mitchell was onderzoeker en buitenlandredacteur in Washington DC voordat ze naar Londen verhuisde voor haar masteropleiding. Op haar eerste dag ontmoette ze Stéphane, met wie ze vier jaar later trouwde. Jeni is docent oorlogsstudies aan King's College in Londen.
Lees verder

Recensies

0 recensies
30% korting
Kim Lenders
Eivissa Food
nog 1 op voorraad
4,10
Tweedehands Als nieuw
52,65
Tweedehands Nieuw
55,00
Tweedehands Beetje gebruikt
7,20
30% korting
Kim Lenders
Eivissa Food
nog 1 op voorraad
4,10
Tweedehands Als nieuw
52,65
Tweedehands Nieuw
55,00
Tweedehands Beetje gebruikt
7,20

Anderen bekeken ook

Bart van Loo
Frankrijktrilogie
24,60
25% korting
Peter Giesen
Retour de France
8,25
25% korting
5,70
Roger Martin du Gard
Het oude Frankrijk
38,55
5,45
sorry, niet op voorraad
sorry, niet op voorraad