Ga naar de hoofdinhoud general.skipToSearch general.skipToNavigation
  • 30 dagen retourgarantie
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Desserts & Wijn

Creatieve Combinaties Van Toppatissiers
Maak tweedehands je eerste keus
  • 30 dagen retourgarantie 
  • Gratis verzending vanaf 4 boeken of 40 euro
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
  • Van 21 tot en met 29 juni 4=3 actie op alles.
70% korting
4=3 actie

5,45 1,63

Hoe tweedehands wil je het hebben?
Desserts & Wijn
Desserts & Wijn
Als nieuw
1,63
292100246
component.product.quantitySelect.legend
ISBN
9789020973495
Bindwijze
Hardcover
Taal
Nederlands
Uitgeverij
Lannoo
Jaar van uitgifte
2008
Aantal pagina's
176

Waar gaat het over?

Dit prachtig geïllustreerde werk biedt als smaakmaker een overzicht van de zoete wijnfamilies, en vertelt hoe desserts en wijn in het verleden samengingen. ;;;William Wouters, meermaals verkozen tot beste sommelier van België, nodigt de lezer uit op het perfecte huwelijk tussen wijn en zoets.;;;Bekende patissiers uit binnen- en buitenland, zoals Del Rey, Pierre Marcolini of Pieter Booij, geven hun recepten prijs voor de zoetekauwen-wijnliefhebbers onder ons Zoete desserts kun je perfect combineren met wijn, mits je een aantal regels in acht neemt. Na de succesboeken Groenten & wijn, Kaas & wijn, Vis & wijn en Vlees & wijn neemt auteur Marc Declercq de combinatie van nagerechten en wijn onder de loep. Als smaakmaker biedt hij een overzicht van de zoete wijnen en schetst hij de ontwikkeling van desserts van vroeger tot nu. Sommelier William Wouters geeft op zijn beurt de best passende dessertwijnen weer. Marc Declercq pakt vervolgens uit met diverse toppatissiers uit binnen- en buitenland: klinkende Belgische namen als Pierre Marcolini, Gunther Van Essche van Del Rey, Philippe Vandecappelle van huis Mahieu en Thierry Wynant van banketbakkerij De Baere lichten hun liefde voor het vak toe en geven telkens vier huisrecepten prijs. Daarnaast komen ook de Nederlandse gevestigde waarden Adriaan van Haarlem (Huize van Wely) en Jeroen Goossens (Crème de la crème) aan bod, naast de Franse toppatissiers Christophe Michalak (Plaza Athenée, Parijs) en Arnaud Larher (Le Péché Mignon, Parijs). Roger van Damme, de peetvader van de moleculaire patisserie, sluit deze indrukwekkende lijst af. Ook de jonge generatie krijgt een eervolle plaats in het boek: Ann en Els Decoen vertellen hoe je zonder gebruik van bakmengsels klassieke recepten bereidt, zoals een eclair, een rijsttaart, een merveilleux of een javanais. Fotograaf Frank Croes legt alle heerlijkheden tot in de kleinste details vast.
Lees verder

Recensies

Gemiddelde waardering van 0 van 5 sterren

0 recensies
Michael Schuster
Essential Winetasting
4=3 actie
26,75
Trsitan Stephenson
Whisky
4=3 actie
42,00
4=3 actie
6,75
4=3 actie
4,80
Marc Declercq, Frank Croes
Desserts & Wijn
70% korting
4=3 actie
5,45 1,63
4=3 actie
11,25
Michael Schuster
Essential Winetasting
4=3 actie
26,75
Trsitan Stephenson
Whisky
4=3 actie
42,00
4=3 actie
6,75
4=3 actie
4,80
Marc Declercq, Frank Croes
Desserts & Wijn
70% korting
4=3 actie
5,45 1,63
4=3 actie
11,25

Anderen bekeken ook

Ophélie Neiman
Wijnkenner word je zo
4=3 actie
15,60
I. Merckx
Lentekriebels
4=3 actie
8,00
A. van Wilderode
Nagelaten gedichten
40% korting
4=3 actie
2,58
Geef me een seintje
Geef me een seintje
Antoinette Klein-Hammink
Poppekinderen
Geef me een seintje
Geef me een seintje
Madeline Puckette
Wine folly
Geef me een seintje
A. Jenkins
DEEGDECORATIES
Geef me een seintje
Geef me een seintje
Geef me een seintje