• Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Bestseller boeken top 60

Bestsellers zijn niet voor niets populair. Ontdek de spannende, mooie en goed geschreven verhalen die deel zijn van de top 60 boeken.

Top 60 bestseller boeken

Ben je op zoek naar een leuk boek, maar kun je door de bomen het bos niet meer zien? Het aanbod aan leesboeken is erg groot. Er zijn zowel fictie als non-fictie verhalen en er zijn zoveel thema’s om uit te kiezen. Niet gek dus dat het soms lastig is om te kiezen. Als je kiest voor één van de top 60 bestsellers, zit je eigenlijk altijd goed.

Bestsellers die je gelezen moet hebben

Bestsellers zijn boeken die erg goed lopen in de verkoop. Deze boeken zijn populair, en dat is niet zonder reden. Met een pakkende schrijfstijl en verhaallijnen die aanspreken tot de hedendaagse mentaliteit, zorgen schrijvers ervoor dat jij op het puntje van je stoel zit bij het lezen. Ben je op zoek naar een bestseller? Hieronder volgt een aantal voorbeelden van bestsellers die je absoluut gelezen moet hebben: 

Nederlandse bestsellers

Hoewel Nederland slechts een klein landje is, zijn er veel Nederlandse top boeken. De Nederlandse literatuur staat dan ook erg hoog aangeschreven en heeft een groot aantal kwalitatieve en integrerende boeken voortgebracht. Als je je hoofd niet wil breken, zijn er ook genoeg Nederlandse boeken die je lekker snel kan doorlezen. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van Nederlandse bestsellers: 

De Nederlandse literatuur is erg divers. Waarom koop je niet eens een boek uit een totaal ander genre dan je gewend bent? Misschien wordt je verrast en heb je een nieuw lievelingsboek. Ook is dit de perfecte manier om nieuwe schrijvers te ontdekken, die je anders nooit had leren kennen.

Vertaalde bestsellers

Niet alleen in Nederland zijn er pareltjes in de literatuur voortgebracht, andere landen kennen ook hun bestsellers. Veel Nederlanders zijn een groot fan van Engelstalige boeken. Hoewel een groot aantal mensen deze ook daadwerkelijk in het Engels leest, kan het toch net wat makkelijker zijn om het desbetreffende boek in het Nederlands te lezen. Gelukkig is een groot aantal buitenlandse boeken vertaald. Op deze manier wordt literatuur vanuit de hele wereld toegankelijk voor een groot publiek. Het lezen van deze boeken is niet alleen leuk, maar ook leerzaam. Zeker als bepaalde boeken erg gedetailleerd zijn over de cultuur van het land waar het boek vandaan komt. 
Dit zijn enkele populaire vertaalde bestsellers:
 
Wil je deze boeken toch in de originele taal lezen? Voer de titel in op onze zoekbalk en ontdek of wij dit boek in ons assortiment hebben.

Populaire kinder- en jeugdboeken

Soms kan het lastig lijken om kinderen en jongeren aan te zetten tot lezen, maar er bestaan genoeg boeken die erg populair zijn. Lezen opent nieuwe en spannende werelden maar het kan ook helpen met problemen waar jongeren mee zitten waar ze niet open over willen praten. Bovendien zijn zulke boeken geschreven zodat de schrijfstijl hun meer aanspreekt. Waar kinderen volwassenen literatuur vaak wat ‘saai’ vinden, zijn kinder- en jeugdboeken vaak erg spannend en worden er thema’s in behandeld die hen bezighouden. 
Dit zijn enkele populaire kinder- en jeugdboeken

Wil jij dat jouw kind meer gaat lezen? Doe ze een boek cadeau die populair is in de BookTok trend.

Top 60 bestsellers van nu

Er is een opvallende trend gaande wat betreft het schrijven van boeken. De onderwerpen zijn heel anders dan een aantal decennia terug. Waar voorheen vooral werd gefocust op het creëren van een literair meesterwerk, is het nu mogelijk voor iedereen om een boek te schrijven. De echtheid van de mens en persoonlijke verhalen staan centraal. Veel bekende personen schrijven een biografie of een verhalenbundel. Ook is de schrijfstijl wat luchtiger en toegankelijker. De wat meer herkenbare onderwerpen en fijne schrijfstijlen zorgen ervoor dat meer mensen bereikt worden. 
Hieronder vind je enkele populaire bestsellers van nu: 

Top 60 bestsellers aller tijden

Ondanks dat er steeds meer boeken op de markt komen, zijn er een aantal verhalen die ongeëvenaard blijven. Zo zit een bestsellerlijst vol boeken van verschillende periodes. De diversiteit aan boeken maakt dat lezen steeds toegankelijker wordt. In de zomer aan het strand zijn er steeds meer mensen die kiezen voor een leesboek, in plaats van een tijdschrift. Ook door de opkomst van e-readers is lezen steeds uitnodigender. 
Hieronder vind je enkele van de top 60 bestsellers aller tijden: 

Nieuw binnen bij BoekenBalie

Als je een bestseller wilt kopen, ben je bij BoekenBalie aan het juiste adres. Wij bieden een ruim en divers aanbod aan tweedehands bestsellers, met zowel Nederlandse, vertaalde als internationale boeken. 

Het kopen van tweedehands boeken heeft niet alleen voordelen voor jouw portemonnee, maar ook voor het milieu. Vaak blijven boeken na één of twee keer lezen jarenlang in de kast liggen en worden deze uiteindelijk weggegooid. Dit terwijl de boeken nog van goede kwaliteit zijn en dat je er andere mensen blij mee kunt maken. Het zou de CO2-uitstoot enorm verminderen als we allemaal wat meer spullen zouden hergebruiken. 

Als je je eigen boeken een tweede leven wilt geven, kun je ze aan ons verkopen of doneren. Dit werkt heel eenvoudig. Open de BoekenBalie-app en scan de streepjescode achter op het boek. Als je dit hebt gedaan, zie je de waarde van jouw boeken. Vervolgens kun je je boeken gratis verzenden en krijg je het bedrag overgemaakt. Wij regelen de verdere verkoop.

Let op: in sommige gevallen kunnen we de boeken niet accepteren, bijvoorbeeld omdat we er al te veel van hebben. In dit geval kun je je boeken nog wel doneren.