• Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Wijn Smaken & Stijlen

Maak tweedehands je eerste keus
4=3 actie
Sorry, niet op voorraad
ISBN
9789060975633
Bindwijze
Hardcover
Taal
Nederlands , Overig
Uitgeverij
Schuyt
Jaar van uitgifte
2001
Aantal pagina’s
144

Waar gaat het over?

Sommige wijnen smaken beter dan andere, terwijl enkele ronduit teleurstellend zijn; zonde van uw duur verdiende geld! Maar hoe kunt u vol vertrouwen wijnen bij de slijter om de hoek of in uw supermarkt kopen en verkeerde keuzes vermijden? Om u daarbij op weg te helpen heeft Andrew Jefford een strategie ontworpen die gebaseerd is op kennis van zowel wijnsmaken als wijnstijlen. Om te beginnen legt hij uit dat de smaak van wijn wordt bepaald door drie variabelen: - Route 1: Druiven. U leert met dit boek de smaak van een twaalftal druivenrassen te hrkennn, waardoor u de smaak van de meeste wijnen kunt voorspellen. De auteur leidt u langs deze route met beeldende beschrijvingen die uw eigen proefervaringen zullen ondersteunen. - Route 2: Plaatsen. Chardonnay geteeld in Californië smaakt duidelijk anders dan die uit de Loirevallei. Andrew Jefford beschrijft de aroma' die u van de belangrijkste wijngebieden kunt verwachten. - Route 3: Mensen. Wijnen ontstaan niet spontaan; ze worden gemaakt. In dit deel wordt aangegeven hoe telers en wijnmakers de aroma's kunnen beïnvloeden. Vervolgens behandelt de auteur de stijlen van wijn. Door wijn in te delen in stijlgroepen - naar kleur en body, en naar het feit of ze stil, mousserend of versterkt zijn - krijgt u de kans het enorme wijnlandschap te ontginnen. Het is ook handig; de meeste mensen willen namelijk ene wijn van een bepaalde stijl bij het eten kopen - bijvoorbeeld liever een halfgecorseerde rode dan eentje uit de heuvels van de Languedoc of uit de Napa Valley. Bladeren door dit deel levert een paar kant-en-klare suggesties op. Tot slot is er informatie over de basisbenodigdheden voor het genieten: u krijgt adviezen over aankoop, opslaan en schenken van wijn. Ook wordt aandacht besteed aan gebreken van wijn - zodat u kunt vaststellen of het echt aan de wijn of aan uw eigen smaak ligt -, aan de combinatie van wijn met eten en aan het kiezen van wijn in een restaurant. De unieke aanpak van Wijn: smaken en stijlen vergroot niet alleen uw begrip en basiskennis van wijn, maar ook het enorme plezier dat u eraan kunt beleven.
Lees verder

Recensies

0 recensies

Anderen bekeken ook

Michel van Tuil
Opstap naar de wijn
4=3 actie
3,90
4=3 actie
7,10
4=3 actie
5,65
4=3 actie
6,95
4=3 actie
14,95
Vic de Donder, V. de Donder
In de naam van Vlaanderen
sorry, niet op voorraad
Brigitte Raskin
De taalgrens
sorry, niet op voorraad