• Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Vegetarische keuken van china

Maak tweedehands je eerste keus
  • Alle boeken zijn met de hand gecontroleerd
  • 30 dagen retourgarantie 
  • Gratis verzending vanaf 4 boeken of 40 euro
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Sorry, niet op voorraad
ISBN
9789062913343
Bindwijze
Paperback
Taal
Nederlands , Overig
Uitgeverij
BBNC Uitgevers
Aantal pagina’s
132

Waar gaat het over?

Chinees eten vandaag de dag is een mengeling van verfijning, kleur- en smaakcontrasten, een harmonisch samengaan van Yin en Yang. De Chinese keuken staat eveneens bekend om haar uiterst smakelijke gerechten zonder vlees. In feite waren de Chinezen al van oudsher vertrouwd met vegetarische maaltijden, omdat vlees in bepaalde streken van China en in perioden van armoede (mislukte oogsten, oorlogen, natuurrampen) amper verkrijgbaar was. Desondanks stond gezonde voeding hoog in het vaandel en werden er tijdens de bereiding van de dagelijkse dis slechts andere accenten gelegd. Bijvoorbeeld op een juiste combinatie van groenten, bonen en peulvruchten, granen enz. in een en hetzelfde gerecht. Als geen ander volk met zo’n interessante, rijkgeschakeerde keuken, weten de Chinezen maaltijden te serveren, die het ontbreken van vlees volkomen teniet doen. En zelfs niet-vegetariërs de verzuchting doen slaken: ’was dit nou vegetarisch? Dat heb ik helemaal niet gemerkt!’ In dit boek vindt u ruim honderd heerlijke recepten en tips om, met behulp van een groot scala aan exotische produkten op onze huidige markt, een bijzonder smakelijke maaltijd voor u, uw familie en vrienden te serveren. U zult verrast zijn wanneer u merkt wat u allemaal met eiwitrijke ingrediënten als tahu (tofu), taugeh, kacang hijo kunt maken. Ook hoe u met waterkastanjes, Chinese paddestoelen en specifieke produkten verfijnde schotels kunt bereiden... Kwee Siok Lan is schrijfster van ruim 20 westerse en Aziatische kookboeken en vertaalster en styliste van tientallen boeken op het terrein van voeding en gezondheid. Ze geeft daarnaast kookles op o.a. de Hotelschool in Den Haag en is ook werkzaam in het buitenland als culinair styliste. In het bijzonder gaat haar hart uit naar de Aziatische keukens.
Lees verder

Recensies

0 recensies

Anderen bekeken ook

Cornelia Schinharl
Culinair vegetarisch
11,60
20% korting
5,00
10,75
Alberto Musacchio, Malu Simoes
De easy vegeterranean
sorry, niet op voorraad