• Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Van Appelbol tot Zeeuwse bolus

Gebakwoordenboek
Maak tweedehands je eerste keus
  • Alle boeken zijn met de hand gecontroleerd
  • 30 dagen retourgarantie 
  • Gratis verzending vanaf 4 boeken of 40 euro
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Sorry, niet op voorraad
ISBN
9789038807386
Bindwijze
Hardcover
Taal
Nederlands , Overig
Uitgeverij
Nijgh & van Ditmar
Jaar van uitgifte
2019
Aantal pagina’s
192

Waar gaat het over?

We bakken wat af met zijn allen. Van simpele cake tot sjieke sachertaart en van macaron tot red velvet cake. Maar hoe zijn die taarten, koeken en gebakjes eigenlijk ooit allemaal ontstaan? Wanneer werd de eerste stroopwafel gebakken en wie bedacht ooit de madeleines? Hoe komen de kletskop, koggetje en kozak aan hun naam? Wat had Roald Dahl met Arnhemse meisjes? Is de tarte tatin werkelijk ontstaan door een foutje van de bakker dat goed uitpakte? En waarom is de Friese oranjekoek eigenlijk roze? Voor de antwoorden op deze (en andere) vragen dook René Dings in eeuwenoude receptenboeken en kranten. Hij verdiepte zich in de herkomst van allerlei soorten gebak, verzamelde feiten en fabels, en noteerde de smeuïgste verhalen. Met Van Appelbol tot Zeeuwse bolus wordt bakken nog veel leuker. En gebak eten trouwens ook. Over Over straatnamen met name: ‘René Dings is een bekwame gids door straatnamenland.’ – Onze Taal ‘Een geweldig boek.’ – Frits Spits (De Taalstaat) ‘Echt ontzettend leuk.’ – Albert Verlinde (RTL Live)
Lees verder

Recensies

0 recensies

Uitstekend

Zeer goed

Goed

Acceptabel

Onbevredigend

Anderen bekeken ook

René Dings
Weg om legging
11,70
Mathilde Dekker-Versprille
Zeeuws zoet
14,25
Franca de Winter-Houterman, Ellen Smaardijk-Jobse
Leuk Zeeuws koken
8,05
Jacob & Haver
Ik reken het goed
5,45