Ga naar de hoofdinhoud general.skipToSearch general.skipToNavigation
  • 30 dagen retourgarantie
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Provence een culinaire reis

authentieke recepten uit de Provence
Auteur R. Olney
Maak tweedehands je eerste keus
  • 30 dagen retourgarantie 
  • Gratis verzending vanaf 4 boeken of 40 euro
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
    (door werkzaamheden in ons magazijn tijdens Hemelvaart mogelijk lichte vertraging)
nog 1 op voorraad

27,90

Hoe tweedehands wil je het hebben?
Provence een culinaire reis
Provence een culinaire reis
Beetje gebruikt
27,90
1044600087
component.product.quantitySelect.legend
ISBN
9789054266815
Bindwijze
Hardcover
Taal
Nederlands
Auteur
Uitgeverij
Lantaarn Publishers
Aantal pagina's
256

Waar gaat het over?

Provence een culinaire reis Provence is de gouden hoek van Frankrijk. Het gebied reikt van de Alpen tot de Middellandse Zee, en van de Rhone tot de Italiaanse grens, en is uiterst gevarieerd. Het werd veroverd door de oude Grieken en de oude Romeinen, en huisvestte bijna een eeuw lang de Pauselijke zetel en bood onderdak aan beroemde kunstenaars als Van Gogh, Matisse, Cézanne, Picasso, Camus en Pagnol. Elk aspect van zijn geschiedenis heeft duidelijke sporen in dit gebied achtergelaten. Dit is een land van bloeiende tijm en geurige lavendel, van vuurrode tomaten en zonovergoten olijfbossen. De Provençaalse dis zou niet kunnen bestaan zonder de, ingrediënten die worden geleverd door onherbergzame berghellingen of door de diepblauwe wateren van de Cóte d'Azur. Op de tafel vindt men de resultaten van een gevarieerde en verrukkelijke keuken die is gebaseerd op de beste landbouwprodukten, zeebanket en vleessoorten, en een weerspiegeling is van een hoogstaande en eerbiedwaardige culinaire traditie. Geen culinair schrijver kent deze streek en zijn keuken beter dan Richard Olney, die 220 recepten heeft bijeengebracht die kenmerkend zijn voor het erfgoed en de eenvoud van de Provençaalse keuken. Dit zijn gerechten die al sinds eeuwen in lokale keukens worden bereid: de bouillabaisse van Marseille, de door Nice geïnspireerde estouffade, de soupe de poisson van de Bouches-du-Rhóne, gegratineerde aardappelen niet knoflook uit de Vaucluse, in rode wijn gepocheerde peren uit de Var. De recepten worden gevolgd door een uitgebreide woordenlijst waarin Richard Olney de hoekstenen van de Provenoçaalse keuken beschrijft: zoals hoe men aïoli, een coulis van tomaten en bouquets garnis maakt-, aanwijzingen voor het inmaken van olijven, zelf azijn maken en informatie over aanbevelenswaardige wijnen uit deze streek. De recepten zijn gefotografeerd door Peter Johnson, terwijl Janice Baker de stilering verzorgde. Daartoe reisden zij naar de Provence om de recepten tegen kleurrijke Provenoçaalse achtergronden vast te leggen. Daarnaast zorgen de landschapsfoto's van Michael Freeman en de geïnformeerde tekst van Jacques Gantié voor een meer dan portret van het Provençaalse leven.
Lees verder

Recensies

Gemiddelde waardering van 0 van 5 sterren

0 recensies
nog 1 op voorraad
5,00
nog 1 op voorraad
9,50
nog 1 op voorraad
6,90
Geef me een seintje
Jennifer Cnops
Ik weet dus ik eet
nog 1 op voorraad
5,70
nog 1 op voorraad
10,85
nog 1 op voorraad
5,00
nog 1 op voorraad
9,50
nog 1 op voorraad
6,90
Geef me een seintje
Jennifer Cnops
Ik weet dus ik eet
nog 1 op voorraad
5,70
nog 1 op voorraad
10,85

Anderen bekeken ook

L. de Medici
Provence
Geef me een seintje
Geef me een seintje
Jean-Bernard Naudin, Jacqueline Saulnier
Renoir, gastronoom en impressionist
Geef me een seintje
Mechanicus, Michel van der Plas
Kookkunst in Nederland
Geef me een seintje