Ga naar de hoofdinhoud general.skipToSearch general.skipToNavigation
  • 30 dagen retourgarantie
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

PORTUGESE KEUKEN

200 verrukkelijke oorspronkelijke recepten
Maak tweedehands je eerste keus
  • 30 dagen retourgarantie 
  • Gratis verzending vanaf 4 boeken of 40 euro
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
  • Van 21 tot en met 29 juni 4=3 actie op alles.
4=3 actie
Niet op voorraad... Seintje? Vul je e-mail adres in en wij sturen je een e-mail als het boek weer op voorraad is.
ISBN
9789055013241
Bindwijze
Paperback
Taal
Nederlands , Overig
Uitgeverij
BBNC Uitgevers
Jaar van uitgifte
1900
Aantal pagina's
208

Waar gaat het over?

DE PORTUGESE KEUKEN 200 VERRUKKELIJKE OORSPRONKELIJKE RECEPTEN' De keuken van Portugal is traditioneel beïnvloed door de nabijheid van de zee. Niet alleen wordt zij gekenmerkt door veel visgerechten, maar ook door het gebruik van exotische kruiden, die door de zeevaarders van hun tochten werden meegebracht. In de zestiendé` en begin zeventiende eeuw was Portugal immers, samen met Spanje, de belangrijkste zeevarende natie ter wereld. Portugese schepen kwamen terug van hun reizen over alle wereldzeeën met "ontdekkingen" als peper, nootmuskaat en kaneel. Een beroemd nationaal gerecht als Bacalhaus, stokvis, een gezouten en gedroogde kabeljauw, herinnert aan de tijden waarin schepen maandenlang op zee voeren zonder verse proviand. Tegenwoordig wordt ook wanneer verse vis voorradig is een gerecht als Bacalhau Assado niet versmaad. De Portugese keuken kent ook veel gerechten met een ongebruikelijke mix van ingrediënten, zoals Lombo de Porco com Améijos, varkenslende met mosselen. Caldo Verde, groene koolsoep uit de noordelijke provincie Minho, steekt wat populariteit betreft de Franse uiensoep naar de kroon. Het ontstaan van de traditionele Portugese zoetigheden is nauw verbonden met de katholieke kerk. Veel recepten vinden hun oorsprong in kloosters, zoals Pastéis de Santa Clare, pastei van de, Heilige Clara, en Papos de Anjo, Engelengebak. Márcia Zoladz heeft in DE PORTUGESE KEUKEN de smakelijkste recepten uit heel Portugal bij elkaar gebracht. Maar ook geeft zij achtergrondinformatie over de oorsprong van de gerechten, de ingrediënten en de eeuwenoude cultuur van het land.
Lees verder

Recensies

Gemiddelde waardering van 0 van 5 sterren

0 recensies
4=3 actie
9,50
4=3 actie
6,90
Geef me een seintje
Jennifer Cnops
Ik weet dus ik eet
4=3 actie
5,70
Jeroen Hazebroek, Leonard Elenbaas
Hete kolen
4=3 actie
33,15
4=3 actie
9,50
4=3 actie
6,90
Geef me een seintje
Jennifer Cnops
Ik weet dus ik eet
4=3 actie
5,70
Jeroen Hazebroek, Leonard Elenbaas
Hete kolen
4=3 actie
33,15

Anderen bekeken ook

4=3 actie
23,65
Marieke Woudstra
Een Portugese droom
4=3 actie
9,15
Verstraaten
Lekker portugal
Geef me een seintje
Geef me een seintje
Martha Cazemier, Martha Cazemier
Portugees kookboek
Geef me een seintje
Geef me een seintje