• 30 dagen retourgarantie
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Plant

Botanische gastronomie uit de keuken van restaurant de nieuwe winkel
Maak tweedehands je eerste keus
  • 30 dagen retourgarantie 
  • Gratis verzending vanaf 4 boeken of 40 euro
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden

52,70

Hoe tweedehands wil je het hebben?
Plant
Plant
Als nieuw
52,70
10000436416
component.product.quantitySelect.legend
ISBN
9789038813417
Bindwijze
Hardcover
Taal
Nederlands
Uitgeverij
Singel Uitgeverijen
Jaar van uitgifte
2024
Aantal pagina's
568

Waar gaat het over?

Plant is prachtig. Duurzaamheid, lokaal produceren en creatief gebruik maken van voedselbossen: met een vooruitziende blik zag Emile waar de kracht van plantaardig eten ligt. Door de precieze fermentatietechnieken en het gebruik van de juiste zuren is het niveau van de receptuur ongekend hoog. We hopen dat jonge chefs na deze kijk in de keuken van De Nieuwe Winkel geïnspireerd zullen zijn om ook plantaardig te gaan werken.’ — Jonnie en Thérèse Boer

MET ELKE HAP DE AARDE BETER MAKEN

De wereld lijkt aan eten ten onder te gaan. Ga maar na: met onze verspillende manier van eten, onze fixatie op vlees en zuivel, het negeren van de seizoenen en onze voorliefde voor gemaksproducten brengen we de wereld met elke hap een stukje dichter bij de afgrond. Het moet anders. En het kán ook anders. Chef-kok Emile van der Staak van twee Michelinsterrenrestaurant De Nieuwe Winkel is ervan overtuigd dat chefs daarin een voortrekkersrol kunnen spelen. Met hun ambacht en creativiteit kunnen ze mensen een weg wijzen naar een andere manier van eten. Eten dat minstens zo lekker is, maar meer in balans met alles om ons heen.

Van der Staak ontwikkelde, op basis van regelmatige oogsten uit voedselbossen, de plantaardige kookstijl en keukenfilosofie ‘Botanische gastronomie’. In zijn restaurant laat hij dagelijks zien dat koken met planten geen sobere keuken hoeft te zijn. Integendeel: voedselbossen geven ons een rijkdom aan nieuwe producten. Hij maakt hierbij gebruik van nieuwe, maar ook oude technieken zoals fermenteren.

In Plant deelt hij zijn kennis en een collectie van meer dan tachtig plantaardige recepten, want zijn botanische gastronomie is niet bedoeld als de zoveelste kooktrend, maar als een nieuwe manier van denken over eten waarbij we met elke hap de aarde een stukje mooier en beter maken.

Lees verder

Recensies

Gemiddelde waardering van 0 van 5 sterren

0 recensies
Lisette Kreischer
Non-fish-a-licious
Tweedehands Beetje gebruikt
9,90
Tweedehands Als nieuw
9,85
Tweedehands Als nieuw
18,95
Tweedehands Beetje gebruikt
6,95
Tweedehands Als nieuw
14,35
Tweedehands Beetje gebruikt
12,00
Lisette Kreischer
Non-fish-a-licious
Tweedehands Beetje gebruikt
9,90
Tweedehands Als nieuw
9,85
Tweedehands Als nieuw
18,95
Tweedehands Beetje gebruikt
6,95
Tweedehands Als nieuw
14,35
Tweedehands Beetje gebruikt
12,00