• Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Leonards Lijstjes

Maak tweedehands je eerste keus
  • Alle boeken zijn met de hand gecontroleerd
  • 30 dagen retourgarantie 
  • Gratis verzending vanaf 4 boeken of 40 euro
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
30% korting
nog 1 op voorraad

6,00

Hoe tweedehands wil je het hebben?
Leonards Lijstjes
Leonards Lijstjes
Als nieuw
6,00
ISBN
9789044609844
Bindwijze
Paperback
Taal
Nederlands
Uitgeverij
Prometheus, Uitgeverij
Jaar van uitgifte
2007
Aantal pagina’s
183

Waar gaat het over?

'Er moet meer zijn in het leven,' zegt hij.
Leonard Goldstein is kernfysicus. maar hij heeft gekozen voor een loopbaan in de booming digitale branche. Hij is immigrant, joods. Hij haakt naar Zin en Logica, naar een pad in de chaos, dat te maken moer hebben met schone gedachten en kunsten. In zijn hart is hij Einsteins romantische wereldbeeld trouw en ziet hij wiskunde als de filosofie van dc waarheid.
Het gaat niet goed met hem, tot hij haar tegenkomt in Parijs, zijn Love, een muzische vrouw, Europese. Hij projecteert al zijn dromen op haar.
In een rommelig huis in Amsterdam en een spic en span condo iets ten zuiden van New York wordt echt en digitaal gehunkerd. Leonards lijstjes is de neerslag van een trans-Atlantische liefde waarin hij wankelt op zijn sterren en strepen en zij zich een Nederlandse vlag vol gaten voelt. Intussen wentelt de aarde onaangedaan een nieuw millennium in.
In 1998 debuteerde Barber van dc Pol als romanschrijfster met Er was wat met Meneer Maker & Mevrouw Maker, dat door de kritiek als een van dc grappigste en mooiste boeken van het jaar werd onderkend. Ook Kriblijn (2001) bereikte de nominatielijsten van dc grote prijzen; 'nog geraffineerder', schreef de Volksrant. Van de Pol is ook bekend als vertaalster van onder meer Don Quichot en van het werk van Borges en Cortázar. In 2006 verscheen Zelfportret in columns, een bundeling van haar columns in de Volkskrant.
Lees verder

Recensies

0 recensies