• 30 dagen retourgarantie
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken

Maak tweedehands je eerste keus
Alleen nog tweedehands verkrijgbaar
3+1 actie

16,90

Hoe tweedehands wil je het hebben?
Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken
Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken
Als nieuw
16,90
281400670
component.product.quantitySelect.legend
ISBN
9789049804350
Bindwijze
Paperback
Taal
Nederlands
Uitgeverij
Ambo/Anthos B.V.
Jaar van uitgifte
2015

Waar gaat het over?

Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken van Jacques Meerman is een fascinerende gastronomische reis door de Nederlanden. Meerman laat zien hoe onze gastronomische traditie in de loop van de eeuwen gevormd is door wereldse invloeden. Door de Arabische landbouwrevolutie werden spinazie en bloemkool geïntroduceerd. In de middeleeuwen leerden we amandelen en de eerste exotische specerijen kennen. De ontdekking van Amerika in 1492 bracht sperziebonen en tomaten, en vanaf de zeventiende eeuw zouden de Indische kruiden ons eten op smaak brengen. Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken is voor de lezers van Gouden jaren van Annegreet van Bergen en Amsterdam van Russell Shorto. Met recepten.

Jacques Meerman (1943) vertaalde vele kookboeken uit diverse talen, onder meer van Claudia
Roden, Harold McGee en Giorgio Locatelli.

dwarsligger® 375
Lees verder

Recensies

Gemiddelde waardering van 0 van 5 sterren

0 recensies
Vincent Mentzel
Hemelse vrede
3+1 actie
5,20
3+1 actie
12,24
J.G. Kikkert
Juliana
3+1 actie
4,75
Simon Winder
Germania
3+1 actie
15,90
3+1 actie
23,90
Vincent Mentzel
Hemelse vrede
3+1 actie
5,20
3+1 actie
12,24
J.G. Kikkert
Juliana
3+1 actie
4,75
Simon Winder
Germania
3+1 actie
15,90
3+1 actie
23,90

Anderen bekeken ook