• Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Karima

nooit geschreven brief aan mijn vader
Maak tweedehands je eerste keus
  • 30 dagen retourgarantie 
  • Gratis verzending vanaf 4 boeken of 40 euro
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
nog 1 op voorraad

9,25

Hoe tweedehands wil je het hebben?
Karima
Karima
Beetje gebruikt
9,25
ISBN
9789054600602
Bindwijze
Paperback
Taal
Nederlands
Uitgeverij
Stichting Uitgeverij Bulaaq
Jaar van uitgifte
2001
Aantal pagina’s
141

Waar gaat het over?

Nooit geschreven brief aan mijn vader is het aangrijpende relaas van het Marokkaanse meisje Karima dat in Nederland opgroeide, door haar vader werd ontvoerd en na twaalf jaar gevangenschap in een dorpje in Marokko haar vrijheid herwon.

Wanneer Karima als kind van Noord-Marokko naar Nederland verhuist, is ze haar vaders oogappel, maar naarmate ze ouder wordt verandert hij in een tiran. Als zijn gedrag onverdraaglijk is geworden en er een stiefmoeder in huis is gekomen, besluit ze van huis weg te lopen. Haar vader ontvoert haar, maar voor ze in Marokko aan land gaan, springt ze weloverwogen overboord. Ze wordt gered en dankzij tussenkomst van haar schoolleiding en medeleerlingen keert ze naar Nederland terug. De rust thuis lijkt weergekeerd.
In datzelfde jaar stemt ze in goed vertrouwen in met een zomervakantie in Marokko. Het worden twaalf jaren van isolement waarin de familie van haar vader haar probeert te breken. Ze put echter kracht uit haar onwrikbare gevoel voor rechtvaardigheid. Uiteindelijk mag ze van haar vader naar Nederland terugkeren, waar ze een studie volgde en haar leven weer opbouwde.

In Nooit geschreven brief aan mijn vader zoekt Karima een verklaring voor de wreedheid en het onrecht die haar ten deel vielen. Ze wijst geen schuldigen aan, maar probeert haar vader en haar Marokkaanse omgeving te begrijpen en zich te verzoenen met de voorbije jaren.

Fenneke Reysoo (1957) schreef dit boek samen met Karima Ouchan (1969). Dr. Fenneke Reysoo is antropologe en doet sinds 1982 onderzoek in Marokko. Zij werkt aan de Katholieke Universiteit te Nijmegen.
Lees verder

Andere uitgaves

Er is een alternatieve uitgave beschikbaar van dit boek

Recensies

0 recensies

Anderen bekeken ook

5,00
Fayza Oum'Hamed
De uitverkorene
4,75
12,20
30% korting
5,00
Mirjam Mous
Lange vingers
30% korting
7,85
Naema Tahir
Kostbaar bezit
30% korting
4,95
Shohreh Feshtali
Gesluierde jaren
15,55