Ga naar de hoofdinhoud general.skipToSearch general.skipToNavigation
  • Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Kaarten op tafel

De lekkerste recepten uit 5 jaar De Limonadefabriek
Maak tweedehands je eerste keus
  • 30 dagen retourgarantie 
  • Gratis verzending vanaf 4 boeken of 40 euro
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Sorry, niet op voorraad
ISBN
9789081104012
Bindwijze
Hardcover
Taal
Nederlands , Overig
Uitgeverij
Limonadefabriek, De
Aantal pagina’s
80

Waar gaat het over?

Begin december 2006,bestaat het restaurant De Limonadefabriek in Streefkerk vijf jaar en ter gelegenheid van dat eerste lustrum heeft chef-kok Erik Hermans de lekkerste recepten uit de periode verzameld in een aantrekkelijk kookboek. In ‘Kaarten op tafel’ heeft hij uit elk jaar een voor-, hoofd- en nagerecht geselecteerd en daarvan de recepten prijsgegeven voor de hobby-kok. Hier en daar een tikje aangepast en vereenvoudigd om het voor in de keuken thuis niet te ingewikkeld te maken. “Maar het moest wel echt een kookboek worden, waaruit mensen ook daadwerkelijk kunnen koken”, aldus chef-kok Erik Hermans (32), “want mijn bezwaar tegen kookboeken is doorgaans dat ze alleen maar vol staan met mooie foto’s. Van de gerechten lees je dan wat de ingrediënten zijn, maar niet hoe je ze moet bereiden en dáár gaat het toch om. Van begin tot eind vertellen hoe je iets moet maken”. Vijf jaar geleden begonnen Erik Hermans en zijn vriendin Karin van Eeuwijk met De Limonadefabriek in een uniek gebouw op een drijvend platform in de jachthaven van Streefkerk, met een prachtig uitzicht over de rivier de Lek. Als souschef van het sterrenrestaurant de Gieser Wildeman in Noordeloos zette Erik Hermans aanvankelijk de zaak op voor zijn toenmalige werkgever, maar kreeg na twee jaar de kans om samen met Karin het restaurant over te nemen. Tot ver buiten de grenzen van de Alblasserwaard is De Limonadefabriek inmiddels een begrip geworden. Maandenlang stond de zaak in Streefkerk op nummer één in de restauranttest van het Algemeen Dagblad en er volgde zelfs een vermelding in de vermaarde Michelingids. Het kookboek van De Limonadefabriek vertelt u niet alleen alles over de favoriete gerechten van de afgelopen vijf jaar, over het paradepaardje van het restaurant, het amusemenu ‘De 10 van Limo’, maar ook hoe u zelf zo’n menu samenstelt uit de eerder besproken recepten. Het boek is ook meer dan een kookboek alléén. Het vertelt in woord en prachtige oude foto’s over de geschiedenis van de limonadefabrieken in de streek (want waar kwam de naam van dat restaurant eigenlijk vandaan?) en over de opkomst en de ondergang van de zalmvisserij op de Lek aan de overkant bij Ammerstol. Ooit geweten dat er tussen de boeren van de Alblasserwaard een échte wijnboer zit en dat de zware kleigrond een prima witte en rode wijn voortbrengt? U leest het allemaal in ‘Kaarten op tafel’.
Lees verder

Recensies

Gemiddelde waardering van 0 van 5 sterren

0 recensies
Jennifer Crusie
Welcome to Temptation
nog 1 op voorraad
3,90
Tatiana de Rosnay, Tatiana Rosnay (de)
A l'encre russe
Tweedehands Beetje gebruikt
15,85
nog 1 op voorraad
20,70
Tweedehands Als nieuw
14,60
Tweedehands Beetje gebruikt
13,40
Orhan Pamuk
The black book
70% korting
nog 1 op voorraad
13,04
Jennifer Crusie
Welcome to Temptation
nog 1 op voorraad
3,90
Tatiana de Rosnay, Tatiana Rosnay (de)
A l'encre russe
Tweedehands Beetje gebruikt
15,85
nog 1 op voorraad
20,70
Tweedehands Als nieuw
14,60
Tweedehands Beetje gebruikt
13,40
Orhan Pamuk
The black book
70% korting
nog 1 op voorraad
13,04

Anderen bekeken ook

Zamarra Oomes-Kok, Z. van der Kok
Tafeldecoraties
70% korting
5,45
Monica Kuhne, Saskia Kuhne
Dessert tables
70% korting
5,40
Corry Duquesnoy
Koken aan tafel
70% korting
4,20
Floor van Dinteren
Aan tafel
29,40
Gees van Asperen
Samen Aan Tafel
sorry, niet op voorraad
Janny de Moor
Aan Tafel!
sorry, niet op voorraad
sorry, niet op voorraad