• Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

II Alcoholvrije dranken, bier, gedistilleerd, sociale hygiene Drankenkennis

Maak tweedehands je eerste keus
  • Tot en met 29 september 4=3 op alles
  • Alle boeken zijn met de hand gecontroleerd
  • 30 dagen retourgarantie 
  • Gratis verzending vanaf 4 boeken of 40 euro
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
4=3 actie
nog 1 op voorraad

9,40

Hoe tweedehands wil je het hebben?
II Alcoholvrije dranken, bier, gedistilleerd, sociale hygiene Drankenkennis
II Alcoholvrije dranken, bier, gedistilleerd, sociale hygiene Drankenkennis
Echt gebruikt
9,40
ISBN
9789052110752
Bindwijze
Hardcover
Taal
Nederlands , Overig
Uitgeverij
SVH
Jaar van uitgifte
1992
Aantal pagina’s
152

Waar gaat het over?

INLEIDING Water is voor de mens een eerste levensbehoefte. Het menselijk lichaam bestaat voor het grootste deel uit water. Door onder meer transpiratie verliezen we vocht. Om ons vochtgehalte op peil te houden hebben we gemiddeld 1 á 11/2 liter water per dag nodig. Die noodzakelijke hoeveelheid water nemen we in de eerste plaats tot ons door het drinken van allerlei dranken (elke drank bevat water) maar eveneens door te eten. Ook tal van voedingsmiddelen (vlees, fruit, enzovoort) bevatten in meer of mindere mate water. Voor de instandhouding van ons lichaam zouden we - mits we ons menu verantwoord samenstellen - in principe kunnen volstaan met het drinken van uitsluitend water. Maar gelukkig zijn er plezieriger dranken om aan onze waterbehoefte te voldoen. Over die dranken, behalve wijn, gaat dit lesboek. Wijn komt in een apart lesboek aan de orde: Drankenkennis Deel I. Het doel van dit boek, Drankenkennis Deel 11, is u kennis te laten maken met - de achtergronden van deze dranken (herkomst, produktiewijze, samenstelling) - hun kenmerken en - hoe u ze (voor zover van toepassing) moet bewerken, verwerken, bewaren en serveren. Dranken spelen in de horeca een zeer belangrijke rol. Voor een deel van de dranken geldt dat er alcohol in het spel is. Consumptie van alcohol kan, zoals u weet, negatieve bijwerkingen (ten aanzien van gezondheid en gedrag) hebben. Aangezien u daarmee in uw werkomgeving te maken kunt krijgen, zal ook aan het gezondheids- en maatschappelijk aspect ruim aandacht worden besteed. Indeling dranken We kunnen de dranken in verschillende groepen indelen. Een hoofdverdeling is bijvoorbeeld alcoholvrije dranken en alcoholhoudende dranken Elk van deze groepen kan weer op tal van andere manieren worden onderverdeeld. Bij de opzet van dit lesboek zijn we uitgegaan van de volgende onderverdeling: alcoholvrije dranken, waartoe behoren melk koffie thee cacao ('chocola') bron- en mineraalwater vruchtesappen en vruchtendranken frisdranken alcoholvrije aperitieven - alcoholhoudende dranken, die weer kunnen worden onderverdeeld in zwak-alcoholhoudende dranken (zoals bier en wijn) sterk-alcoholhoudende dranken (gedistilleerd, zoals jenever).
Lees verder

Recensies

0 recensies
4=3 actie
nog 1 op voorraad
12,00
4=3 actie
nog 1 op voorraad
12,00