• Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Het hemelse gerecht. Chinese recepten uit de keukens van de Fine Eastern Reataurants in Nederland.

Maak tweedehands je eerste keus
  • 30 dagen retourgarantie 
  • Gratis verzending vanaf 4 boeken of 40 euro
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Sorry, niet op voorraad
ISBN
9789060205235
Bindwijze
Hardcover
Taal
Nederlands
Uitgeverij
Uitgeverij de Toorts B.V.
Aantal pagina’s
158

Waar gaat het over?

'Men moet de staat besturen met dezelfde zorgvuldigheid als waarmee men een klein visje bereidt,' schreef de filosoof Lao Tse. Wina Bom, die de receptuur redigeerde, schreef een zeer toegankelijke inleiding over de verwevenheid van eten en leven in de Chinese cultuur. De ruim 80 recepten komen uit de keukens van 19 'Fine Eastern Restaurants''die behoren tot de beste Aziatische restaurants in Nederland. De vier belangrijkste Chinese keukens: Beijing (Peking), Shanghai, Szechuan en Kanton zijn goed vertegenwoordigd. Kees Hageman fotografeerde met veel gevoel voor sfeer de beschreven gerechten en de interieurs van de restaurants. Een fotoverslag van Philip Mechanicus van enkele culinaire reizen door China neemt in het boek een heel eigen plaats in. Een uitgebreide verklarende lijst van speciale ingrediënten, een 'inhoud a la carte' op de wijze zoals westerlingen gewend zijn gerechten te kiezen en een 'adreslijst van de restaurants' ronden dit sfeerrijke en praktische kookboek af.
Lees verder

Recensies

0 recensies