• 30 dagen retourgarantie
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Gezonde kleur

Koken met antioxidanten
Maak tweedehands je eerste keus
  • 30 dagen retourgarantie 
  • Gratis verzending vanaf 4 boeken of 40 euro
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
25% korting

17,00 12,75

Hoe tweedehands wil je het hebben?
Gezonde kleur
Gezonde kleur
Als nieuw
12,75
544401078
component.product.quantitySelect.legend
ISBN
9782960048780
Bindwijze
Hardcover
Taal
Nederlands
Uitgeverij
Françoise Blouard
Jaar van uitgifte
2013
Aantal pagina's
208

Waar gaat het over?

Soep van zoete aardappelen met limoengras en gember, tartaar van tomaten met olijven en pijnappel, salade van rode kool en rode biet met appel en noten, gestoomde boekweit, spiesjes van lotte met jonge erwtjes, koriandersaus, citrusvruchten en limoengras, een roze gelei van rode vruchten. Bij fruit en groeten is de kleur de weerspiegeling van hun verdedigingmechanisme, de verdediging tegen de toxische gevolgen van licht en zuurstof. De antioxidatieve moleculen zijn ook de stoffen die kleur geven aan fruit en groenten. Hoe intensiever de kleur, hoe rijker aan antioxidanten. Bij de mens stemmen deze kleuren overeen met een gamma antioxidanten dat ons organisme nodig heeft om de agressieve invloeden van het moderne leven te bestrijden, agressoren zoals stress, milieuverontreiniging en verkeerde eetgewoontes. Meer fruit en groeten eten betekent dan ook meer weerstand. Hoe groter onze weerstand, hoe meer wij ons beschermen tegen vroegtijdige veroudering, de risico's van cardio-vasculaire aandoeningen, kanker... In Gezonde Kleur krijgt u, in een eenvoudige taal, een actuele stand van zaken in het onderzoek rond natuurlijke antioxidanten en wordt dit ook naar de praktijk omgezet met een 60-tal recepten, rijk aan smaak en kleur. Het zijn eenvoudig te bereiden recepten waarbij ernaar gestreefd werd om de voedingswaarde van de ingrediënten zo maximaal mogelijk te behouden. Een tabel verduidelijkt telkens de totale antioxidatieve waarde en geeft aan welke types antioxidanten er in het recept voorkomen. Dit werk baseert zich op de meest recente opzoekingen inzake de natuurlijke antioxidanten. Françoise De Keuleneer is juriste van opleiding, gediplomeerd in Nutritherapie. Ze staat achter een manier van koken die de kwaliteit van de voeding en de gezondheid respecteert. Auteur van het boek cc Lekker Vitaal'', samen met Paul Grégoire, . Joël Pincemail, Dokter in de Biomedische Wetenschappen, doet sinds 25 jaar opzoekingen in ziekenhuizen, inzake de rol van stress op oxidanten en antioxidanten.
Lees verder

Recensies

Gemiddelde waardering van 0 van 5 sterren

0 recensies
Tweedehands Beetje gebruikt
5,00
Tweedehands Beetje gebruikt
9,50
Tweedehands Als nieuw
6,90
Geef me een seintje
Jennifer Cnops
Ik weet dus ik eet
Tweedehands Als nieuw
5,70
Tessa Kiros
Apples for Jam
Tweedehands Als nieuw
26,90
Tweedehands Beetje gebruikt
5,00
Tweedehands Beetje gebruikt
9,50
Tweedehands Als nieuw
6,90
Geef me een seintje
Jennifer Cnops
Ik weet dus ik eet
Tweedehands Als nieuw
5,70
Tessa Kiros
Apples for Jam
Tweedehands Als nieuw
26,90