Ga naar de hoofdinhoud general.skipToSearch general.skipToNavigation
  • 30 dagen retourgarantie
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Een coupe speciaal, wereldgeschiedenis consumptie-ijs

de wereldgeschiedenis van het consumptie-ijs
Auteur Reinders
Maak tweedehands je eerste keus
  • 30 dagen retourgarantie 
  • Gratis verzending vanaf 4 boeken of 40 euro
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
  • Van 21 tot en met 29 juni 4=3 actie op alles.
4=3 actie
Niet op voorraad... Seintje? Vul je e-mail adres in en wij sturen je een e-mail als het boek weer op voorraad is.
ISBN
9789020459326
Bindwijze
Hardcover
Taal
Nederlands , Overig
Auteur
Uitgeverij
Uitgeverij Atlas Contact B.V.
Jaar van uitgifte
1999
Aantal pagina's
670

Waar gaat het over?

Voor het eerst wordt in Een Coupe Speciaal de complete wereldgeschiedenis van het consumptie-ijs beschreven. Het beschrijft de cultuurgeschiedenis van het ijs en de bijbehorende handels- en industriële geschiedenis. Deze geschiedenis, uiteenlopend van het porseleinen ijsgerei van de Europese adel in de 18de eeuw tot de lancering van het nieuwste Magnum-ijsje, is geïllustreerd met ruim 630 afbeeldingen, waarvan het grootste deel in kleur. Het 672 bladzijden tellende boek is gestoken in een gewafelde doos, telt 21 hoofdstukken en vier indexen. Een Coupe Speciaal valt uiteen in drie delen. Het eerste deel beslaat de pre-industriële periode van het ijs, die duurt tot het einde van de 19de eeuw. Hierin worden alle mythes over de herkomst van het ijs ontzenuwd. Het tweede deel van het boek behandelt het industriële tijdperk, en laat zien hoe het ijs een alledaags product is geworden dat voor iedereen en overal te koop is. Het boek beschrijft de ijsmarkten in vele landen (van Japan tot Ierland en Rusland tot Bolivia) en werelddelen. In het derde deel wordt de opkomst van de grootste ijsproducenten Unilever, Nestlé en Mars geschetst. Pim Reinders (1949) werkte drie jaar aan deze studie, die gesponsord werd door Unilever. Hij reisde over de hele wereld, raadpleegde vele archieven en interviewde meer dan 100 werknemers in de ijsbranche. De auteur is cultuurhistoricus en voormalig directeur van museum Mr. Simon van Gijn in Dordrecht. Hij publiceerde onder andere boeken over de Nederlandse koffiegeschiedenis en de rederijreclame in Nederland.
Lees verder

Recensies

Gemiddelde waardering van 0 van 5 sterren

0 recensies
4=3 actie
12,24
Vincent Mentzel
Hemelse vrede
4=3 actie
5,20
Geef me een seintje
J.G. Kikkert
Juliana
4=3 actie
4,75
4=3 actie
15,00
4=3 actie
15,00
4=3 actie
12,24
Vincent Mentzel
Hemelse vrede
4=3 actie
5,20
Geef me een seintje
J.G. Kikkert
Juliana
4=3 actie
4,75
4=3 actie
15,00
4=3 actie
15,00

Anderen bekeken ook

4=3 actie
15,95
4=3 actie
19,30
4=3 actie
13,75
Geef me een seintje
Bowls en Dishes en Arkel, F. van
IJs en Desserts (nu voor 1.95)
Geef me een seintje
Valerie Ferguson
Heerlijk Ijs & Sorbets
Geef me een seintje
Geef me een seintje
C. Tanner, J. Tanner
IJs & Sorbets
Geef me een seintje