• Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Aan tafel met Piet Heyn - Kostelijke en originele scheepsmaaltijden uit verleden en heden

Maak tweedehands je eerste keus
  • 30 dagen retourgarantie 
  • Gratis verzending vanaf 4 boeken of 40 euro
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Sorry, niet op voorraad
ISBN
9789051215854
Bindwijze
Overigen
Taal
Nederlands
Uitgeverij
Vbk Media
Jaar van uitgifte
1995
Aantal pagina’s
96

Waar gaat het over?

Dit originele en bijzonder interessante kookbock staat boordevol receptuur, culinaire anekdotes en scheepsverhalen. Wat werd aan boord van de oude zeilschepen verorberd? Wat werd er aan proviand meegenomen? Hoe werd het bewaard en waar werd opnieuw proviand ingeslagen? Hoe trachtte men de bemanning gezond te houden en lukte dat ook? De receptuur in deze uitgave varieert van oude recepten (waaronder ook marmelade en zuurkool tegen scheurbuik) en recepten met conserveringstechnieken (zelf roken, inleggen, etc.) tot gerechten die vandaag de dag populair zijn bij de marine, zoals rijsttafels en gerechten als captain's dinner en raasdonders met spek. Daarnaast is er informatie over hetgeen aan boord werd gedronken en hoe groot de invloed was van de door de schepen meegebrachte of gesmokkelde dranken. De receptuur varieert van ouderwetse dranken, recepten met alcoholica als madeira, port, etc. tot zaken die met koffie, thee en chocolade te maken hebben. Alle receptuur is zo samengesteld dat iedereen, hetzij in de keuken, hetzij aan boord, 'maritiem' uit de voeten kan.
Lees verder

Recensies

0 recensies

Anderen bekeken ook

30% korting
5,00
Kiwanis Den Haag
Presteren & dineren
30% korting
6,00
Emmy Middelbeek
Magnetron
30% korting
5,00
Caroline Brewester
Yummy
sorry, niet op voorraad
sorry, niet op voorraad
Onbekend
Supersnel
sorry, niet op voorraad
Conrad Gallagher
Neem 6 Ingredienten Geb
sorry, niet op voorraad
sorry, niet op voorraad
sorry, niet op voorraad