• Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd
Bekijk onze collectie tweedehands kookboeken van Sergio Herman.

Sergio Herman

Sergio Herman werd geboren op 5 mei 1970 in Oostburg. Herman was de derde en de jongste chef-kok met drie sterren in Nederland. Op de middelbare school was Herman veel met andere dingen bezig en maakte hij zijn mavo niet. Zijn vader stuurde hem naar de Hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge, met het idee hem meer discipline te leren. Hermans vader was kok en de jonge Sergio hielp vaak mee in zijn restaurant Oud Sluis. Na zijn opleiding liep Sergio Herman stage bij De Swaen van meesterkok Cas Spijkers in Oisterwijk. In deze tijd heeft Herman zich ontwikkeld tot een volwaardige kok. Hierna wilde Herman internationaal meer ervaring opdoen, maar zijn vader kreeg fysieke klachten. Zo kwam het dat Herman de eigenaar werd van Oud Sluis. In 1995 kreeg het restaurant zijn eerste Michelinster en in 1999 zijn tweede. Het was een echt familierestaurant, zijn ouders bleven altijd betrokken en zijn broer Michel werd verantwoordelijk voor de bediening. In 2005 volgde de derde Michelinster.

Tweedehands kookboeken van Sergio Herman

Sergio Herman, Wim vandamme
Vis In De Pan
nog 1 op voorraad
9,10
Sergio Herman
Hommage
Tweedehands Als nieuw
18,50
Sergio Herman, Sergio Herman
Just cook it
Tweedehands Echt gebruikt
18,70
nog 1 op voorraad
62,90
Sergio Herman
Smaken Uit Sluis
nog 1 op voorraad
27,00
Filip Verheyden, Sergio Herman
De basis
nog 1 op voorraad
46,00
Tweedehands Echt gebruikt
31,75
nog 1 op voorraad
29,50
Tweedehands Als nieuw
30,90
Sergio Herman, Marc Declercq
Sergio Feest
Tweedehands Echt gebruikt
8,95
Sergio Herman, Marc Declercq
Sergio Thuis
nog 1 op voorraad
8,85
Sergio Herman, Marc Declercq
Sergio Op Reis
nog 1 op voorraad
5,45
Sergio Herman, Sergio Herman
Sergio kookt 1 - Van aardappel tot fazant
Tweedehands Als nieuw
10,10
Sergio Herman, Marc Declercq
Sergio kookt 2 - Van gember tot noot
nog 1 op voorraad
8,35
Sergio Herman, Marc Declercq
Sergio kookt 3 - Van oester tot zeetong
Tweedehands Als nieuw
15,30
Sergio Herman, Syrco Bakker
Het Pure C kookboek
Tweedehands Als nieuw
153,40
Sergio Herman, Marc Declercq
Thuis bij Sergio Herman
Tweedehands Beetje gebruikt
4,85
Sergio Herman, Marc Declercq
Op reis met Sergio Herman
Tweedehands Als nieuw
7,40
Sergio Herman, Marc Declercq
Op kot met sergio Herman
nog 1 op voorraad
13,80
Sergio Herman, Marc Declercq
Feesten met sergio Herman
nog 1 op voorraad
10,25
Sergio Herman, Mara Grimm
Simple food
nog 1 op voorraad
32,30

Veel gestelde vragen over Sergio Herman

Er is veel over gespeculeerd naar wat de reden zou kunnen zijn van de scheiding van Ellemieke Vermolen en Sergio Herman. In 2021 zetten ze na twaalf jaar een punt achter hun relatie. Dat Herman overwerkt zou zijn en dat hij vreemd zou zijn gegaan, zijn o.a  geruchten die rondgingen. Dat Hermans werk belangrijker voor hem zou zijn dan zijn huwelijk of dat ze uit elkaar gegroeid zouden zijn kan ook de reden zijn geweest.

In 2010 opende Herman Pure C in Cadzand-Bad. In 2011 kreeg dit restaurant een eerste Michelinster en in 2018 de tweede.

Samen met Nick Bril opende Herman The Jane in Antwerpen. Bril en Herman hebben al vaker samengewerkt in eerdere restaurants. Hun doel met The Jane was om het laagdrempeliger te maken dan Oud Sluis. The Jane heeft inmiddels twee sterren en Nick Bril is nu de volledige eigenaar, nadat Herman in 2021 eruit stapte.

Le Pristine is een Italiaans restaurant dat Herman ook in Antwerpen heeft geopend. Het restaurant kreeg vrijwel direct een Michelinster. In de GaultMillaugids voor 2021 was Le Pristine de hoogste nieuwkomer met een waardering van 16 op 20.

Naast deze drie restaurants opende Herman het Frites Atelier. Het Frites Atelier heeft inmiddels vestigingen in Den Haag, Antwerpen, Gent en Brussel.


Sergio Herman is internationaal aan het gaan. Hij heeft een nieuwe serie op Netflix met de naam Sergio Over De Grens. Samen met Axel Daeseleire maakte hij al de serie Van de kaart. In Sergio Over De Grens gaat Herman op zoek naar nieuwe producten, ingrediënten en smaken in verschillende uithoeken van Europa en daarbuiten. Deze roadtrip maakt hij niet alleen, maar samen met Kürt Rogiers, Regi Penxten en Anna Drijver.