• Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Van fazant tot frikadel

over koken en eten in Nederland
Maak tweedehands je eerste keus
  • Alle boeken zijn met de hand gecontroleerd
  • 30 dagen retourgarantie 
  • Gratis verzending vanaf 4 boeken of 40 euro
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
30% korting
nog 1 op voorraad

5,24

Hoe tweedehands wil je het hebben?
Van fazant tot frikadel
Van fazant tot frikadel
Echt gebruikt
5,24
ISBN
9789025422141
Bindwijze
Paperback
Taal
Nederlands
Uitgeverij
Atlas Contact, Uitgeverij
Jaar van uitgifte
1997
Aantal pagina’s
191

Waar gaat het over?

Verdient de Nederlandse keuken eerherstel? Is het Friese edelhert de oplossing voor de fijnbesnaarde wildeter? Wat is de bijdrage van Ed van Thijn aan de emancipatie van de uit-de-muureter? Krijgt Nederland ooit een restaurant met drie sterren? Leggen zielige kippen smakelijke eieren? Wat gaat er boven een bruine boterham met kaas? Deze en vele andere kwesties komen aan bod in "Van fazant tot frikadel", een gevarieerd boek, dat de Nederlandse eetcultuur met smaak opdient in verleidelijke varianten, zoals de lokroep van chocolade, het goudzwarte bolerootje van de karper, kookhulpverlening voor de hobbykok, stadhouder Willem IV en de opmars van de aardappel, de vermeende Spaanse wortels in de hutspot, de nieuwe ijsstrijd en het kerstmenu als barometer van het gastronomisch klimaat. Van Leeuwarden tot Limburg, van jonkers tot yuppen, van kwalitaria tot kasteelrestaurant: alle aspecten van onze kook- en eetcultuur worden met verwondering en liefde onder de loep genomen.
Lees verder

Recensies

0 recensies

Anderen bekeken ook

Irene de Vette
Het Grote Frietboek
10% korting
16,90