• 30 dagen retourgarantie
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Smaak

Het combineren van de basissmaken zuur zout hartig bitter en zoet
Maak tweedehands je eerste keus
Stapelweken
Niet op voorraad... Seintje? Vul je e-mail adres in en wij sturen je een e-mail als het boek weer op voorraad is.
ISBN
9789059202429
Bindwijze
Hardcover
Taal
Nederlands
Uitgeverij
Veltman Uitgevers B.V.
Jaar van uitgifte
2004
Aantal pagina's
208

Waar gaat het over?

Bij eten draait het allemaal om het op een geslaagde wijze combineren van de basissmaken -zuur, zout, umami (hartig), bitter en zoet. Maar hoe kan het dat gegrilde vis door een scheutje citroensap zo zoet wordt en waardoor smaakt minestrone zo hartig na toevoeging van wat geraspte parmezaanse kaas? Zodra u begrijpt hoe elementaire smaakcombinaties functioneren en waarom dat zo is, gaat u overheerlijk koken. Aan elke smaak is één hoofdstuk gewijd, maar zout en umami zijn in één hoofdstuk gecombineerd omdat ze veel gemeen hebben. Aan het begin van elk hoofdstuk staan recepten voor dranken en soepen, zodat u kunt zien hoe slechts twee of drie smaken elkaar beïnvloeden. Verderop in elk hoofdstuk komt de totale verscheidenheid aan smaakcombinaties aan bod. In de laatste twee hoofdstukken wordt uitgelegd hoe smaakmakers als rozemarijn en vanille onze waarneming van de vijf smaken beïnvloeden.
Lees verder

Recensies

Gemiddelde waardering van 0 van 5 sterren

0 recensies

Anderen bekeken ook

25% korting
Stapelweken
4,09
Stapelweken
12,45
50% korting
Stapelweken
8,50
Stapelweken
28,00
Geef me een seintje
Geef me een seintje