Ga naar de hoofdinhoud general.skipToSearch general.skipToNavigation
  • 30 dagen retourgarantie
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Irische Kunst aus drei Jahrtausenden

Het volkomen wijnboek kopen, bewaren en bewaren van wijn met 40 kaarten en etiketten
Auteur Born
Maak tweedehands je eerste keus
  • 30 dagen retourgarantie 
  • Gratis verzending vanaf 4 boeken of 40 euro
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
70% korting
Niet op voorraad... Seintje? Vul je e-mail adres in en wij sturen je een e-mail als het boek weer op voorraad is.
ISBN
9789062010066
Bindwijze
Hardcover
Taal
Nederlands
Auteur
Uitgeverij
Ideeboek B.V.
Aantal pagina's
159

Waar gaat het over?

VOLKOMEN WIJNBOEK WINA BORN Voor feestelijk wijndrinken. Proeven, kiezen, kopen, bewaren Wina Born (Sliedrecht, 21 augustus 1920 - Amsterdam, 6 augustus 2001) was een Nederlands culinair journalist en werd ook wel "de moeder van de Nederlandse gastronomie" genoemd. In 1949 verschenen haar eerste artikelen, in het toen juist opgerichte maandblad Wijn. In de jaren vijftig had nog vrijwel niemand in Nederland van gastronomie gehoord en in die sobere jaren na de Tweede Wereldoorlog werd er nauwelijks wijn gedronken. Rond 1960 keerde het tij: iedereen dronk weleens wijn, sherry werd populair, en de receptenrubriek van Wina Born in het weekblad Margriet verschafte haar landelijke bekendheid. Met haar echtgenoot Han Born reisde ze het hele land af en liet ze duizenden Nederlanders voor het eerst kennismaken met Franse wijn en kaas. Over haar buitenlandse reizen schreef ze vele reportages, onder meer in het maandblad Avenue, waarvoor ze ook restaurants beoordeelde. Tussen 1962 en 2000 schreef en vertaalde ze meer dan honderd boeken over wijn en over koken en verleende haar medewerking aan diverse kranten, zoals het Parool en de Telegraaf, en aan vele tijdschriften. Ook leidde ze tussen 1974 en 1994 jaarlijks wijn- en culinaire reizen voor de Stichting voor Academische reizen, onder meer naar Hongarije, Roemenië, Bulgarije en Turkije. Culinaire journalistiek was destijds nieuw voor Nederland, maar in de jaren zestig zette Wina Born de toon. Ze leerde de Nederlandse man en vrouw buitenlandse eetgewoonten kennen en maakte het uit eten gaan tot een populaire recreatieve bezigheid. Koks waren vóór die tijd anonieme werkers in de keuken. Wina Born heeft van restaurantkoks niet alleen kunstenaars, maar ook bekende Nederlanders gemaakt.
Lees verder

Andere uitgaves

Er is een alternatieve uitgave beschikbaar van dit boek

Recensies

Gemiddelde waardering van 0 van 5 sterren

0 recensies
Satomi Ichikawa, H. Laurey
Nikkie en sanne gaan naar de markt
nog 1 op voorraad
17,00
nog 1 op voorraad
14,50
40% korting
nog 1 op voorraad
5,45 3,27
nog 1 op voorraad
37,85
T. Verbeek
'De Muzen'
nog 1 op voorraad
20,00
Amunategui
Haute cuisine
40% korting
nog 1 op voorraad
7,90 4,74
Satomi Ichikawa, H. Laurey
Nikkie en sanne gaan naar de markt
nog 1 op voorraad
17,00
nog 1 op voorraad
14,50
40% korting
nog 1 op voorraad
5,45 3,27
nog 1 op voorraad
37,85
T. Verbeek
'De Muzen'
nog 1 op voorraad
20,00
Amunategui
Haute cuisine
40% korting
nog 1 op voorraad
7,90 4,74

Anderen bekeken ook

Pinckney
Callanetics
9,90
R. Leenaers
WIJNWERELD
70% korting
9.999,00 1,92
Geef me een seintje
Geef me een seintje
Jim Lensveld, Paul Garrison
Harley-Davidson
Geef me een seintje
Geef me een seintje
Geef me een seintje
Geef me een seintje