• Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Fan Fryske Grûn

De Friese eetcultuur met streekproducten
Maak tweedehands je eerste keus
  • 30 dagen retourgarantie 
  • Gratis verzending vanaf 4 boeken of 40 euro
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
nog 1 op voorraad

24,85

Hoe tweedehands wil je het hebben?
Fan Fryske Grûn
Fan Fryske Grûn
Als nieuw
24,85
ISBN
9789080674202
Bindwijze
Hardcover
Taal
Nederlands
Uitgeverij
Let & Partners, Van der
Jaar van uitgifte
2012
Aantal pagina’s
271

Waar gaat het over?

De Friese bodem heeft ons veel te bieden, meer dan waar we over het algemeen stil bij staan. De afstand tot wat er dichtbij te halen valt lijkt groot, maar verkleint gestaag. Waar in een gehaaste wereld vervreemding van dat wat er op ons bordje belandt een logisch gevolg is, wordt comfort nu langzaam maar zeker ingeruild voor puurheid en duurzaamheid. Het magazine Friesland Post probeert al een aantal jaren deze beleving en intensiteit te verhogen vanuit de vaste rubriek "Friese streekproducten". Het enthousiasme waarmee de lezers van Friesland Post reageren op deze rubriek, geeft een duidelijk signaal dat het gebruik van streekproducten aan belangstelling wint. Een nieuwe fase in de Friese eetcultuur lijkt aangebroken. De waarde van streekproducten voor onze eetcultuur en de groeiende populariteit daarvan, heeft ons doen besluiten om de maandelijkse artikelen te bundelen in een speciale uitgave. In dit boek wordt binnen de vierjaargetijden een combinatie weergegeven van ruim veertig Friese streekproducten, met achtergrondverhalen, interessante weetjes en de toepassingen daarvan in traditionele en hedendaagse gerechten. Ruim dertig chef-koks van Friese toprestaurants presenteren een gerecht. Het huidige tijdsbeeld wordt verrijkt met een schat aan historische informatie en recepten uit Kostelijk Fryslan, een eerder door ons gepubliceerde bundel, samengesteld door auteur en journalist Harrie Ernst en Carolina Verhoeven, van de Academie Culinaire Historie. De Friese eetcultuur Fan Fryske Grün verdient een plek in de boekenkast van iedereen die geïnteresseerd is in koken, historie en streekproducten.
Lees verder

Recensies

0 recensies
nog 1 op voorraad
12,90
Marjolein Spanjer
Fijnproeven in Twente
20% korting
nog 1 op voorraad
7,40
Freke van Nimwegen
Circular Chefs
nog 1 op voorraad
5,45
nog 1 op voorraad
9,90
nog 1 op voorraad
12,90
Marjolein Spanjer
Fijnproeven in Twente
20% korting
nog 1 op voorraad
7,40
Freke van Nimwegen
Circular Chefs
nog 1 op voorraad
5,45
nog 1 op voorraad
9,90

Anderen bekeken ook