Filter
Categorieën
- Tweedehands boeken verkopen
- Kinderboeken
- Literatuur & Romans
- Spanning & Detectives
- Spiritualiteit & Religie
- Cadeautips
- Studieboeken
- Schoolboeken
- Themadoos
- Psychologie
- Management boeken
- Boeken wegdoen
- Over ons
-
Alle tweedehands boeken
- Literatuur, Thrillers en Fantasie
- Schoolboeken
- Kinderboeken
- Jeugdboeken
- Stripboeken & Graphic novels
- Literatuur, gedichten
- Vrije tijd & Hobby
-
Koken, Eten & Drinken
- Basis kookboeken
- Bestseller kookboeken
- Bier
- Borrelhapjes
- Chef-koks
- Cocktails
- De Franse keuken
-
De Italiaanse keuken
- De Marokkaanse keuken
- De Spaanse keuken
- De Thaise keuken
- Dieetboeken
- Eten en drinken
- Inmaken en conserveren
- Keuken per land en streek
- Koken en apparatuur
- Magnetron-kookboeken
- Toetjes
- Vegan
- Vegetarische kookboeken
- Wijn en dranken
- Reizen
- Naslagwerken
- Kunst & Cultuur
- Geschiedenis
- Spiritualiteit, Religie & Filosofie
- Mens & Maatschappij
- Psychologie
- Management, Economie & Wetenschap
- Recht
- Onderwijs
- Gezondheid & voeding
- Geneeskunde
- Wetenschap
- Techniek
- Informatica
- Duurzaamheid
- Vakantie
- Science fiction & Fantasy
- Studieboeken
- Cadeautips
–
Hier komt de Italiaanse keuken vandaan
De Italiaanse keuken is ontstaan uit de culinaire tradities van verschillende regio's in Italië en is beïnvloed door diverse culturen en invloeden, zoals de Romeinse beschaving, de Etruskische en Griekse culturen, en de invloed van Midden-Oosten en Noord-Afrika. Ook is er invloed uit de culinaire tradities van de landen waar Italië tijdens de Renaissance handel mee dreef, zoals India en China. Italiaanse gerechten staan vooral bekend om haar gebruik van een diversiteit aan verse, lokale ingrediënten, zoals pasta, olijfolie, knoflook, groenten, fruit en kruiden. De Italiaanse keuken heeft ook een rijke traditie van wijnen en kazen. Daarnaast is het wereldwijd populair en bevat veel bekende gerechten, zoals natuurlijk pizza, lasagne, spaghetti en tiramisu.Hapjes die in de Italiaanse keuken als voorgerecht geserveerd worden
Buiten de wereldberoemde hoofdgerechten worden er ook verschillende gerechten als voorgerecht geserveerd, afhankelijk van de regio en de tijd van het jaar. Hier volgt een greep uit de enorme selectie van heerlijke Italiaanse voorgerechten:- Bruschetta: geroosterd brood met tomaat, basilicum en olijfolie.
- Carpaccio: dun gesneden rauw rundvlees, geserveerd met olijfolie, parmezaanse kaas en pijnboompitten.
- Crostini: kleine stukjes geroosterd brood met verschillende toppings, zoals tomaat en basilicum of gegrilde groenten.
- Suppli al telefono: gefrituurde rijstballetjes met kaas en tomaat.
- Prosciutto e melone: dun gesneden ham met meloen.
- Antipasti misti: een assortiment van verschillende koude voorgerechten, zoals olijven, artisjokken, ansjovis en kaas.
- Zuppa di cipolle: een soep van uien en kaas.
- Minestrone: een soep van groenten en pasta.
- Insalata caprese: een salade van tomaat, mozzarella en basilicum.
- Cozze alla marinara: gekookte mosselen met tomaat en knoflook.