• Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
  • Verzendkosten €3,75 - gratis vanaf 40 euro of 4 boeken
  • Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
  • 9.1/10 Op bol.com
  • Klantenservice bereikbaar van 09:00 to 17:00

De Italiaanse keuken

Het gebruik van verse ingrediënten is heel belangrijk in de Italiaanse keuken. In een Italiaans gerecht zitten meestal niet heel veel verschillende ingrediënten. Het gaat om de verhoudingen tussen deze ingrediënten. De Italiaanse keuken is regionaal sterk verdeeld, dit komt omdat de eenwording van Italië pas in 1861 was. De meest bekende gerechten zijn natuurlijk de pizza’s en de pasta’s. Deze maaltijden zie je overal ter wereld. Waar pasta precies ontstaan is, daar zijn de meningen over verdeeld De eerste beschrijving over pasta komt van Sicilië uit 1154. De pizza gaat ook ver terug in de tijd, de eerste bronnen stammen uit de 10e eeuw en zijn gevonden in de stad Gaeta. De Italiaanse keuken heeft naast pasta en pizza nog veel meer te bieden. Denk aan polpette, uccelletti scappati, gnocchi di patate alla napoletana en nog veel meer!