• Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

De Marokkaanse keuken

Gember, saffraan, knoflook, koriander, komijn, kaneel en kurkuma. Jammie.

De Marokkaanse keuken

In de Marokkaanse keuken zien we veel invloed van van de Berbers, de Moren en de Arabieren. Ook is er invloed vanuit Andalusië. Couscous is het basisingrediënt en de meeste gerechten worden gemaakt in een tajine. Een tajine is eigenlijk een soort slowcooker. Vlees, vis en groenten worden heel langzaam gaar gestoofd. Lam vinden we het meest in Marokkaanse gerechten, daarnaast rund, kip en konijn. Vis wordt logischerwijs meer gegeten in de kustplaatsen. Ook worden er veel kruiden gebruikt. Een bekend kruidenmengsel is bijvoorbeeld Râs al Hânout, hier zitten wel twintig kruiden in verwerkt. Andere bekende kruidenmengsels zijn Harissa en Chermoula. Gember, saffraan, knoflook, koriander, komijn, kaneel en kurkuma zijn ook ingrediënten die we vaak proeven in Marokkaanse maaltijden. Bekende gerechten zijn harira, bastilla en atay maghribi. In de zoete keuken zijn dat chebakia, msemmen en sellou. Met hulp van een van onze mooie kookboeken, zijn dit heel leuke maaltijden om zelf te maken!