Ga naar de hoofdinhoud general.skipToSearch general.skipToNavigation
  • 30 dagen retourgarantie
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Over eten & koken

Wetenschap en cultuur in de keuken
Maak tweedehands je eerste keus
  • 30 dagen retourgarantie 
  • Gratis verzending vanaf 4 boeken of 40 euro
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Niet op voorraad... Seintje? Vul je e-mail adres in en wij sturen je een e-mail als het boek weer op voorraad is.
ISBN
9789046800676
Bindwijze
Hardcover
Taal
Nederlands
Uitgeverij
Park Uitgevers
Jaar van uitgifte
2006
Aantal pagina's
874

Waar gaat het over?

Harold McGee's oorspronkelijke Over eten & koken werd in 1984 alom begroet als een meesterwerk; het is nu volledig herzien en substantieel uitgebreid. Daardoor blinkt dit nog altijd uiterst leesbare, encyclopedische boek nog meer uit in het omtoveren van alledaagse keukenkwesties tot wonderbaarlijke en fascinerende kwesties met een wetenschappelijke achtergrond. Het boek werpt licht op vraagstukken die generaties koks hebben beziggehouden. Voor iedereen die zich ooit heeft afgevraagd waarom vis sneller bederft dan vlees, waarom je pannenkoekenbeslag even moet laten staan, waarom je gaat tranen als je een ui snijdt, wat de gunstige effecten zijn van alcohol voor de gezondheid (naast andere gunstige effecten), waarom het eten van Spaanse peper zowel pijn als plezier verwekt, hoe je oude en verse eieren uit elkaar kunt houden, of zelfs wat er eerder was, de kip of het ei, is dit boek geschreven, of liever gezegd: herschreven.

In zijn onnavolgbare, vaak geestige stijl, maakt Harold McGee ons deelgenoot van de verbazingwekkende knowhow die hij zich tot in alle uithoeken van de culinaire wetenschap, moleculaire gastronomie en keukencultuurgeschiedenis heeft verworven. Een genot om te lezen, een schat aan kennis, een culinair monument van wereldformaat. En niet in de laatste plaats een onmisbaar bezit voor iedereen die het fijne wil weten van koken en eten.
Lees verder

Recensies

Gemiddelde waardering van 0 van 5 sterren

0 recensies
Tweedehands Beetje gebruikt
5,00
Tweedehands Beetje gebruikt
9,50
Tweedehands Als nieuw
6,90
Geef me een seintje
Jennifer Cnops
Ik weet dus ik eet
Tweedehands Als nieuw
5,70
Jeroen Hazebroek, Leonard Elenbaas
Hete kolen
Tweedehands Echt gebruikt
33,15
Tweedehands Beetje gebruikt
5,00
Tweedehands Beetje gebruikt
9,50
Tweedehands Als nieuw
6,90
Geef me een seintje
Jennifer Cnops
Ik weet dus ik eet
Tweedehands Als nieuw
5,70
Jeroen Hazebroek, Leonard Elenbaas
Hete kolen
Tweedehands Echt gebruikt
33,15

Anderen bekeken ook

Louisette Bertholle
De kunst van het koken
36,45
Harold McGee
Goed koken
36,85
Sébastien Racineux
Koffiekenner word je zo
25,15
Niki Segnit
De smaakbijbel
24,55
Harold MacGee
Goed koken
16,00
Frans M. de Jong
Ons voedsel
30,55
8,00
Geef me een seintje
Geef me een seintje
Geef me een seintje