Ga naar de hoofdinhoud general.skipToSearch general.skipToNavigation
  • Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Over eten & koken

Wetenschap en cultuur in de keuken
Maak tweedehands je eerste keus
  • 30 dagen retourgarantie 
  • Gratis verzending vanaf 4 boeken of 40 euro
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
  • De verzending naar België duurt tijdelijk iets langer.

22,95

Hoe tweedehands wil je het hebben?
Over eten & koken
Over eten & koken
Echt gebruikt
22,95
1024400384
component.product.quantitySelect.legend
ISBN
9789046800676
Bindwijze
Hardcover
Taal
Nederlands
Uitgeverij
Park Uitgevers
Jaar van uitgifte
2006
Aantal pagina’s
874

Waar gaat het over?

Harold McGee's oorspronkelijke Over eten & koken werd in 1984 alom begroet als een meesterwerk; het is nu volledig herzien en substantieel uitgebreid. Daardoor blinkt dit nog altijd uiterst leesbare, encyclopedische boek nog meer uit in het omtoveren van alledaagse keukenkwesties tot wonderbaarlijke en fascinerende kwesties met een wetenschappelijke achtergrond. Het boek werpt licht op vraagstukken die generaties koks hebben beziggehouden. Voor iedereen die zich ooit heeft afgevraagd waarom vis sneller bederft dan vlees, waarom je pannenkoekenbeslag even moet laten staan, waarom je gaat tranen als je een ui snijdt, wat de gunstige effecten zijn van alcohol voor de gezondheid (naast andere gunstige effecten), waarom het eten van Spaanse peper zowel pijn als plezier verwekt, hoe je oude en verse eieren uit elkaar kunt houden, of zelfs wat er eerder was, de kip of het ei, is dit boek geschreven, of liever gezegd: herschreven.

In zijn onnavolgbare, vaak geestige stijl, maakt Harold McGee ons deelgenoot van de verbazingwekkende knowhow die hij zich tot in alle uithoeken van de culinaire wetenschap, moleculaire gastronomie en keukencultuurgeschiedenis heeft verworven. Een genot om te lezen, een schat aan kennis, een culinair monument van wereldformaat. En niet in de laatste plaats een onmisbaar bezit voor iedereen die het fijne wil weten van koken en eten.
Lees verder

Andere uitgaves

Er is een alternatieve uitgave beschikbaar van dit boek

44,00

Recensies

Gemiddelde waardering van 0 van 5 sterren

0 recensies
nog 1 op voorraad
5,00
nog 1 op voorraad
9,50
nog 1 op voorraad
6,90
De lekkere keuken
De Creoolse keuken
40% korting
nog 1 op voorraad
6,40
sorry, niet op voorraad
Jennifer Cnops
Ik weet dus ik eet
nog 1 op voorraad
5,70
nog 1 op voorraad
5,00
nog 1 op voorraad
9,50
nog 1 op voorraad
6,90
De lekkere keuken
De Creoolse keuken
40% korting
nog 1 op voorraad
6,40
sorry, niet op voorraad
Jennifer Cnops
Ik weet dus ik eet
nog 1 op voorraad
5,70

Anderen bekeken ook

Frans M. de Jong
Ons voedsel
23,65
15,25
Harold McGee
Goed koken
54,80
Louisette Bertholle
De kunst van het koken
41,40
Sébastien Racineux
Koffiekenner word je zo
33,85
Niki Segnit
De smaakbijbel
21,00
Harold MacGee
Goed koken
11,70
sorry, niet op voorraad
sorry, niet op voorraad
sorry, niet op voorraad