• Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Over eten & koken

wetenschap en cultuur in de keuken
Maak tweedehands je eerste keus
  • Alle boeken zijn met de hand gecontroleerd
  • 30 dagen retourgarantie 
  • Gratis verzending vanaf 4 boeken of 40 euro
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden

25,10

Hoe tweedehands wil je het hebben?
Over eten & koken
Over eten & koken
Echt gebruikt
25,10
ISBN
9789046800676
Bindwijze
Hardcover
Taal
Overig
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
Jaar van uitgifte
2006
Aantal pagina’s
960

Waar gaat het over?

Harold McGee's oorspronkelijke Over eten & koken werd in 1984 alom begroet als een meesterwerk; het is nu volledig herzien en substantieel uitgebreid. Daardoor blinkt dit nog altijd uiterst leesbare, encyclopedische boek nog meer uit in het omtoveren van alledaagse keukenkwesties tot wonderbaarlijke en fascinerende kwesties met een wetenschappelijke achtergrond. Het boek werpt licht op vraagstukken die generaties koks hebben beziggehouden. Voor iedereen die zich ooit heeft afgevraagd waarom vis sneller bederft dan vlees, waarom je pannenkoekenbeslag even moet laten staan, waarom je gaat tranen als je een ui snijdt, wat de gunstige effecten zijn van alcohol voor de gezondheid (naast andere gunstige effecten), waarom het eten van Spaanse peper zowel pijn als plezier verwekt, hoe je oude en verse eieren uit elkaar kunt houden, of zelfs wat er eerder was, de kip of het ei, is dit boek geschreven, of liever gezegd: herschreven. In zijn onnavolgbare, vaak geestige stijl, maakt Harold McGee ons deelgenoot van de verbazingwekkende knowhow die hij zich tot in alle uithoeken van de culinaire wetenschap, moleculaire gastronomie en keukencultuurgeschiedenis heeft verworven. Een genot om te lezen, een schat aan kennis, een culinair monument van wereldformaat. En niet in de laatste plaats een onmisbaar bezit voor iedereen die het fijne wil weten van koken en eten.
Lees verder

Andere uitgaves

Er is een alternatieve uitgave beschikbaar van dit boek

Harold McGee, N.v.t.
Over eten en koken
35,00

Recensies

0 recensies

Uitstekend

Zeer goed

Goed

Acceptabel

Onbevredigend

Anderen bekeken ook

Harold MacGee, Harold McGee
Goed koken
23,45
Harold McGee
Goed koken
23,55
5,45
Harold McGee, N.v.t.
Over eten en koken
32,30
Julia Child, Simone Beck
De kunst van het koken
35,15
20,04
sorry, niet op voorraad
Sébastien Racineux, Chung-Leng Tran
Koffiekenner word je zo
sorry, niet op voorraad
Niki Segnit
De Smaakbijbel
sorry, niet op voorraad
Frans M. de Jong
Ons voedsel
sorry, niet op voorraad