• Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Over eten & koken

Wetenschap en overlevering in de keuken
Maak tweedehands je eerste keus
  • 30 dagen retourgarantie 
  • Gratis verzending vanaf 4 boeken of 40 euro
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden

22,00

Hoe tweedehands wil je het hebben?
Over eten & koken
Over eten & koken
Beetje gebruikt
22,00
ISBN
9789035110878
Bindwijze
Hardcover
Taal
Nederlands
Uitgeverij
Uitgeverij Prometheus
Jaar van uitgifte
1998
Aantal pagina’s
690

Waar gaat het over?

In OVER ETEN EN KOKEN wordt diep ingegaan op de geschiedenis, de presentatie en alles wat zich afspeelt tijdens de bereiding, koeling, bewaring en bewerking van voedsel. Ruimschoots overgoten met een saus van historische wetenswaardigheden en anekdotes, behandelt het boek alle belangrijke voedselcategorieën, van vlees en aardappelen tot béarnaisesaus en champagne. In een begrijpelijke stijl wordt een wetenschappelijk inzicht gegeven in wonderbaarlijke zaken: waarom slagroom wel en melk niet kan worden stijfgeklopt, wat wit vlees wit maakt, of aanbraden de smaakstoffen werkelijk in het voedsel insluit, het onderscheid van verse en belegen eieren, waarom fruit wel en groente niet rijpt tijdens het bewaren, het redden van een saus, wat hop wel en niet kan doen in de keuken en wat er gebeurt bij het kneden van deeg. Een hoofdstuk over voedingswaarden scheidt onverbiddelijk zin en onzin van allerhande vuistregeltjes en bakerpraatjes in heden en verleden. Opgenomen zijn ook hoofdstukken over voedseltoevoegingen, smaak en reuk, de principes van de verschillende kookmethoden, en de weg die het voedsel in ons lichaam aflegt. Dit standaardwerk is verrijkt met meer dan 200 illustraties, waaronder unieke foto's gemaakt met behulp van de elektronenmicroscoop. OVER ETEN EN KOKEN is een stimulerend en fascinerend boek voor iedereen die zich ooit met koken en proeven heeft beziggehouden, en geeft een antwoord op de vele vragen die opduiken in iedere keuken.
Lees verder

Andere uitgaves

Er is een alternatieve uitgave beschikbaar van dit boek

15,25
29,50

Recensies

0 recensies

Anderen bekeken ook

I. van Blommestein
Kook ook
18,40
Harold McGee
Over eten & koken
21,75
Harold MacGee
Goed koken
13,95
A. van Eijndhoven
KOOK OOK
8,55
Niki Segnit
De smaakbijbel
21,80
15,25
70% korting
13,04
sorry, niet op voorraad
sorry, niet op voorraad
sorry, niet op voorraad