• Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Wildgerechten

bijzondere recepten uit de keuken van een toprestaurant
Auteur Klosse
Maak tweedehands je eerste keus
  • Alle boeken zijn met de hand gecontroleerd
  • 30 dagen retourgarantie 
  • Gratis verzending vanaf 4 boeken of 40 euro
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Sorry, niet op voorraad
ISBN
9789051215403
Bindwijze
Hardcover
Taal
Nederlands , Overig
Auteur
Uitgeverij
Vbk Media
Jaar van uitgifte
1995
Aantal pagina’s
192

Waar gaat het over?

Wild is meer dan wild, wild is bijzonder is sinds jaar en dag het motto van de culinaire wildspecialisten in Nederland, en zeker bij De Echoput in de Apeldoornse kroondomeinen. In dit gerenommeerde restaurant wordt sinds ruim veertig jaar veel aandacht besteed aan het bereiden van bijzondere wildgerechten; dat kan bijna niet anders, het restaurant is immers gelegen in een groot natuurgebied. Niet alleen gerechten van wild krijgen veel aandacht bij restaurateur Peter Klosse en zijn chefkok Theus de Kok-, ook smaken en smaakcombinaties zijn erg belangrijk. Dit zeer overzichtelijke en rijk geïllustreerde boek Wildgerechten is opgezet in twee delen. Deel 1 geeft informatie over de smaak van gerechten en wijnen en over optimale combinaties van beide. Deel u omvat een inleiding over kooktechnieken in het algemeen en het bereiden van zowel vederwild als haarwild in het bijzonder. Daarna volgen oorspronkelijke, speciaal voor dit boek samengestelde, recepten. Deze zijn gegroepeerd per soort wild dat elk geplaatst is in zijn eigen seizoen. Zo vinden we in het voorjaar de reebok, het wilde konijn, de houtduif en de kwartel; in de zomer de wilde eend en de taling, de watersnip, het patrijs en de houtsnip; in de herfst het hert, het wild zwijn, de fazant, het haas en de moeflon en in de winter de fazantehaan, de reegeit en de gans. ook aan de andere bijzondere produkten uit het bos, de paddestoelen, is een hoofdstuk gewijd. Lekkere bijgerechten en nagerechten ten slotte geven voldoende inspiratie voor een geslaagd en feestelijk wilddiner. Elk recept is voorzien van suggesties voor wijntypes die er goed bij passen. Als extraatje neemt de grote wildkenner Wil Huygen u mee de natuur in, van zijn hand zijn de beschrijvingen van de verschillende dieren. Arnold Meine lansen ten slotte is verantwoordelijk voor 1 de sfeervolle culinaire fotografie. Wildgerechten is een schitterend kookboek dat voor liefhebbers van lekker eten een belangrijk inspirator en naslagwerk zal zijn.
Lees verder

Recensies

0 recensies

Uitstekend

Zeer goed

Goed

Acceptabel

Onbevredigend

Anderen bekeken ook

K. Richmond, L. Knox
Vlees, Wild En Gevogelte
5,00
L. Wellekens, P. Pitisci
Wild en gevogelte
26,85
Dirk van Steen, Johan Vanbecelaere
Wild in de keuken
5,45
P. Klosse, T. De Kok
Echoput
sorry, niet op voorraad
Bruno Doucet
Wild
sorry, niet op voorraad
Claartje Lindhout
Wild en gevogelte
sorry, niet op voorraad
Jaap Vissering
JachtWildKookboek
sorry, niet op voorraad
Harald Rüssel, Harald Rüssel
Dat is lekker! - Wild
sorry, niet op voorraad
Jacques Hermus, N.v.t.
Het wildkookboek
sorry, niet op voorraad
sorry, niet op voorraad