• 30 dagen retourgarantie
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Zoetwatervis

De culinaire gids
Maak tweedehands je eerste keus
3+1 actie

18,40

Hoe tweedehands wil je het hebben?
Zoetwatervis
Zoetwatervis
Als nieuw
18,40
10000147614
component.product.quantitySelect.legend
ISBN
9789055947287
Bindwijze
Hardcover
Taal
Nederlands
Uitgeverij
Scriptum
Jaar van uitgifte
2013
Aantal pagina's
208

Waar gaat het over?

Hanneke Videler (1944) is geboren in Veghel, getogen in Brussel, opgegroeid in Limburg en volgroeid in Groningen. In binnen- en buitenland deed ze inspiratie op voor haar kookboeken. Eerder verschenen van haar hand 'Kijken, Lezen, Koken', een boek met verhalen en grafische kunst en 'Eetbare Natuur', een kookboek voor wat in Nederland uit het wild te halen valt.

Voor Zoetwatervis ging Hanneke - samen met haar in vis gespecialiseerde huisbioloog - op studiereis in Europa en verder weg. In restaurantjes in oude stadjes, bij meren en rivieren aten ze de heerlijkste gerechten: zoetwatervis in alle soorten en maten; gekruid, gerookt, gebakken of gekookt. Gastvrije viskwekers gaven proefpakketten mee om in eigen keuken te experimenteren. Binnenvisser Mans Vos en hengelaar Willem Hoving leverden wilde vis uit eigen wateren.

Waarom wordt zoetwatervis hier toch zo weinig gegeten? Gek, want zowel in Nederland als in België wordt die veel gevangen en gekweekt. Onbekend maakt kennelijk onbemind. Daarom is Zoetwatervis, de culinaire gids geschreven. Je kunt nu kennis maken met al dat lekkers.

Het boek bestaat uit een leesdeel en een doedeel.

Het leesdeel beschrijft de geschiedenis van de visvangst, wat weetjes over het zoete water, onze worsteling met de waternatuur en welke rol (sport)vissers daarin spelen. Aquacultuur, de kweek van nieuwe soorten en duurzaamheid komen ook aan bod.
Met een kort en af en toe wat langer verhaal worden bijna veertig consumptievissen uit het zoete water, wild en gekweekt, geïntroduceerd.

Het doedeel legt uit hoe een vis gebouwd is, hoe je graten te lijf gaat en hoe je een vis schubt, schoonmaakt, fileert en nog meer. Na een lijst met twintig verschillende bereidingswijzen volgen ruim 150 recepten, zodat je van al die zoetwatervissen een traktatie kunt maken.
Lees verder

Recensies

Gemiddelde waardering van 0 van 5 sterren

0 recensies
3+1 actie
9,50
3+1 actie
6,90
Geef me een seintje
Jennifer Cnops
Ik weet dus ik eet
3+1 actie
5,70
Voedingscentrum
Gezond afvallen
3+1 actie
14,00
Voedingscentrum
Gezond afvallen
3+1 actie
12,40
3+1 actie
9,50
3+1 actie
6,90
Geef me een seintje
Jennifer Cnops
Ik weet dus ik eet
3+1 actie
5,70
Voedingscentrum
Gezond afvallen
3+1 actie
14,00
Voedingscentrum
Gezond afvallen
3+1 actie
12,40

Anderen bekeken ook

3+1 actie
29,90
Jonah Freud
Zeelust
50% korting
3+1 actie
2,87
Geef me een seintje
Geef me een seintje
Sophie Dejaegher
Bij de boer
Geef me een seintje
Betty Koster
Hollandse kaas
Geef me een seintje
Geef me een seintje
Hanneke Videler
Eetbare natuur
Geef me een seintje
P. Bronsgeest
Zo leer je vissen
Geef me een seintje