Ga naar de hoofdinhoud general.skipToSearch general.skipToNavigation
  • Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Specerijen

een geschiedenis van ontdekkingen, hebzucht en luxe
Maak tweedehands je eerste keus
  • 30 dagen retourgarantie 
  • Gratis verzending vanaf 4 boeken of 40 euro
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Sorry, niet op voorraad
ISBN
9789061007067
Bindwijze
Hardcover
Taal
Nederlands , Overig
Uitgeverij
Donker B.V., Uitgeversmaatschappij Ad.
Jaar van uitgifte
2015
Aantal pagina’s
184

Waar gaat het over?

Heel lang - reeds tientallen eeuwen - zijn specerijen van grote invloed geweest op de wereldeconomie. Overal ter wereld en in alle tijden, vanaf de oudheid tot aan de middeleeuwen en de moderne tijd. Specerijen hebben de geschiedenis voor een groot deel bepaald. En het product dat het meest werd verhandeld omdat het, zoals we nu zouden zeggen 'een hoge toegevoegde waarde' had, was peper. Peper diende in feite nergens toe, het had geen enkele nuttige functie, net zo min als alle andere specerijen. Maar waarom wilde men dan al die volstrekt nutteloze producten hebben, zelfs ten koste van alles? Omdat ze in werkelijkheid een veel belangrijker functie hadden dan die van direct nut. Nuttige producten dienden de mensen in leven te houden, maar nutteloze producten als specerijen dienden de mensen te representeren, hun status te verlenen. Aangezien de constructie van het eigen imago voor de mens belangrijker was - en nog steeds is - dan welke functionele waarde ook, is de jacht op specerijen de opmaat geweest voor de meest lucratieve economische activiteit van de menselijke geschiedenis. Francesco Antinucci vertelt deze geschiedenis en de geschiedenis van het belangrijkste vehikel voor deze specerijen: de keuken en de kunst van het koken. Aan het eind van ieder hoofdstuk vinden we instructies voor een directe kennismaking met de keuken van weleer aan de hand van de meest typische en eenvoudig te bereiden recepten uit de keuken van het antieke Rome, van de middeleeuwen en de renaissance. Over de auteur: Francesco Antinucci is onderzoeksdirecteur van het Instituut voor cognitieve wetenschappen en technologieën van de CNR , Consiglio Nazionele delle Richerche (Nationale Onderzoeks Raad van Italië). Hij is werkzaam geweest in de Verenigde Staten, aan de Faculteit voor Psychologie van de Universiteit van Californië, Berkeley, en aan de School of Information Studies van de zelfde universiteit. Zijn onderzoek richt zich vooral op taal en communicatie. Hij heeft gepubliceerd over de rol van de computer bij de opvoeding en in het onderwijs, over het onderwijssysteem in de moderne tijd, over virtuele musea en moderne museumeducatie en over het verschil in denken van Amerikanen en Italianen c.q. Europeanen.
Lees verder

Recensies

Gemiddelde waardering van 0 van 5 sterren

0 recensies
nog 1 op voorraad
13,95
Leibbrandt
Always the Sun
nog 1 op voorraad
37,80
P. Julien
PYGMEEEN
Tweedehands Beetje gebruikt
4,75
P. Julien
PYGMEEEN
Tweedehands Als nieuw
9,40
Tweedehands Beetje gebruikt
5,00
nog 1 op voorraad
13,95
Leibbrandt
Always the Sun
nog 1 op voorraad
37,80
P. Julien
PYGMEEEN
Tweedehands Beetje gebruikt
4,75
P. Julien
PYGMEEEN
Tweedehands Als nieuw
9,40
Tweedehands Beetje gebruikt
5,00

Anderen bekeken ook

15,00
11,30
R. Craze
Specerijen
70% korting
7,40
C. Osmond
Specerijen
17,40
40% korting
7,00
J. Turner
Specerijen
40% korting
5,00
sorry, niet op voorraad
sorry, niet op voorraad
sorry, niet op voorraad
E. De Maerteleire
Geschiedenis op uw bord
sorry, niet op voorraad
Michel Hanssen
Spice wise
sorry, niet op voorraad