• Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Slik je dat?

wat je niet mag weten over je eten
Maak tweedehands je eerste keus
4=3 actie

15,90

Hoe tweedehands wil je het hebben?
Slik je dat?
Slik je dat?
Beetje gebruikt
15,90
ISBN
9789077788493
Bindwijze
Paperback
Taal
Nederlands
Uitgeverij
Bouillon Culinaire Journalistiek
Jaar van uitgifte
2015
Aantal pagina’s
210

Waar gaat het over?

Joanna Blythman is een bekroond onderzoeksjournalist en gezaghebbend commentator op de voedselketen. In eerder verschenen boeken schreef ze over:- de milieu impact van kweekzalm;- discutabele gezondheidsclaims;- de oorzaken van stijgende voedselprijzen;- de toename van obesitas.Ze legt in Swallow this haarfijn uit wat de voedingsindustrie allemaal met ons eten uitspookt.Misschien was je al voorstander van onbewerkt voedsel, en anders ben je dat zeker na het lezen van dit boek.Slik je dat? is de Nederlandse vertalingEnkele quotes uit haar boek:SmaakstoffenSmaakstoffen zijn additieven waarmee onverkoopbare producten toch verkocht kunnen worden aan mensen die denken dat voedsel en drank naar iets smaken waarnaar ze niet smakenKleurstoffenHelaas voor consumenten die precies willen weten wat ze eten, en gelukkig voor voedselfabrikanten die veel speelruimte krijgen, maakt de EU juridisch geen verschil tussen synthetische en natuurlijke kleurstoffen.Net EchtImitatie is de kern van de voedingsindustrie. Productontwikkelaars hebben een constante drang om iets te maken dat lìjkt op het origineel.AntioxidantenAscorbinezuur is de beminnelijke ambassadeur van de antioxidanten en wordt vaak voorgesteld als vitamine C. Maar het is een fabrieksproduct, gemaakt door genetische gemanipuleerde maïs te fermenteren, en in elk geval door er een reekschemische reacties op los te laten.VersVoedselfabrikanten doen alles om het moment uit te stellen waarop hun producten hun leeftijd gaan tonen. Die behoefte is altijd sterker dan overwegingen van volksgezondheid. Daarom gebruiken ze allerhande al dan niet giftige conserveermiddelen en rekken daarmee de houdbaarheidsdata op.
Lees verder

Recensies

0 recensies

Anderen bekeken ook

Dinneke van den Dikkenberg
Bewust koken zonder e-nummers
4=3 actie
4,15
4=3 actie
5,45
4=3 actie
27,35
Mathijs Kok
Nootje
4=3 actie
4,75
Michael Moss
Zout, suiker, vet
4=3 actie
50,50
Daan de Wit
Weet wat je eet
sorry, niet op voorraad
sorry, niet op voorraad