• Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Rabarber, ragout en ratatouille

de herkomst van culinaire termen
Maak tweedehands je eerste keus
  • Alle boeken zijn met de hand gecontroleerd
  • 30 dagen retourgarantie 
  • Gratis verzending vanaf 4 boeken of 40 euro
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Sorry, niet op voorraad
ISBN
9789045306124
Bindwijze
Overigen
Taal
Nederlands , Overig
Uitgeverij
Bzztoh
Jaar van uitgifte
2006
Aantal pagina’s
175

Waar gaat het over?

Wat hebben barbaren met rabarber te maken? Wist u dat de Franse mannen in vroeger tijden over een ragoutje spraken wanneer ze een ‘lekker stuk’ bedoelden? En is het eigenlijk toeval dat de woorden ratatouille en ratjetoe zo op elkaar lijken? Rabarber, ragout en ratatouille vertelt u alles over de herkomst van talrijke culinaire termen. Van chateaubriand tot chocolade, van marmelade tot marsepein: dit boekje serveert het verhaal achter ruim 250 gerechten en producten, voornamelijk uit de Franse keuken. Zo is de sandwich vernoemd naar de Engelsman John Montagu, de graaf van Sandwich. Hij was zozeer verdiept in zijn kaartspel dat hij zich geen tijd gunde om te eten. Daarop bedacht zijn kok de handzame sandwich, opdat zijn meester onder het spelen niet verhongerde. Rabarber, ragout en ratatouille is ideaal voor de fijnproever die wil weten wat er achter de vaak bizarre naamgeving van culinaire termen schuilgaat. Ook is het geschikt voor de gastheer die zijn clientèle behalve op een smakelijk gerecht ook wil trakteren op relevante informatie en leuke anekdotes. Het boekje is samengesteld door Fred Spaargaren. Hij werkte veertig jaar bij KLM Catering Services.
Lees verder

Recensies

0 recensies

Uitstekend

Zeer goed

Goed

Acceptabel

Onbevredigend

Tweedehands Als nieuw
31,80
P. van Hofwegen, G. Rijnja, G. Riphagen, M. Das, Y. Kroese
Zullen We Zwaluwstaarten?
nog 1 op voorraad
24,45
nog 1 op voorraad
19,35
nog 1 op voorraad
9,40
red: Guus Extra, Jan Jaap de Ruiter
Babylon Aan De Noordzee
nog 1 op voorraad
7,10
Balk Duyzentkunst
Woorden en hun zin
nog 1 op voorraad
4,40
Tweedehands Als nieuw
31,80
P. van Hofwegen, G. Rijnja, G. Riphagen, M. Das, Y. Kroese
Zullen We Zwaluwstaarten?
nog 1 op voorraad
24,45
nog 1 op voorraad
19,35
nog 1 op voorraad
9,40
red: Guus Extra, Jan Jaap de Ruiter
Babylon Aan De Noordzee
nog 1 op voorraad
7,10
Balk Duyzentkunst
Woorden en hun zin
nog 1 op voorraad
4,40

Anderen bekeken ook

Jamie Oliver, Jamie Oliver
The Naked Chef is terug
10,80
4,75
9,35
10,95
Norbert Koreman
Vis & Seizoen
27,00
62,00
sorry, niet op voorraad
Jamie Oliver, Jamie Oliver
Happy Days Met The Naked Chef
sorry, niet op voorraad
Caroline Zeevat, Ans Withagen
Wilde Venkel & Rabarber
sorry, niet op voorraad