• 30 dagen retourgarantie
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Smaak

waarom we proeven wat we proeven
Maak tweedehands je eerste keus
Stapelweken
Niet op voorraad... Seintje? Vul je e-mail adres in en wij sturen je een e-mail als het boek weer op voorraad is.
ISBN
9789046818527
Bindwijze
Paperback
Taal
Nederlands
Uitgeverij
Park Uitgevers
Jaar van uitgifte
2016
Aantal pagina's
176

Waar gaat het over?

Waarom we proeven wat we proeven


In de afgelopen dertig jaar is er meer bekend geworden over smaak dan in alle veertig eeuwen daarvoor. Culinair journalist en auteur Jeroen Thijssen deelt in Smaak klassieke opvattingen, nieuwe inzichten en de meest actuele kennis over voeding en smaak met de lezer. Thijssen legt uit hoe wij proeven en wat smaak eigenlijk is. Welke fysieke en psychologische processen gaan vooraf aan het waarnemen van smaak en hoe dragen bijvoorbeeld mond, tong en hersenen bij aan het waarnemen van zoet, zuur, zout of bitter? Hoe komt het dat de mens een voorkeur heeft voor zoet en wat betekent die voorkeur voor onze gezondheid (tandbederf, obesitas) en voor bijvoorbeeld de frisdrankindustrie? Waarom ervaren we de smaak van spruiten tegenwoordig eerder als zoet dan bitter? Na het lezen van dit boek smaakt niets meer hetzelfde!


Van zoet tot zuur en van bitter tot umami: de wereld van de smaak verklaard

Lees verder

Recensies

Gemiddelde waardering van 0 van 5 sterren

0 recensies
Stapelweken
5,70
50% korting
Stapelweken
10,45 5,22
Stapelweken
16,00
Stapelweken
5,70
50% korting
Stapelweken
10,45 5,22
Stapelweken
16,00

Anderen bekeken ook

Stapelweken
28,20
25% korting
Stapelweken
3,07
Stapelweken
7,85
Stapelweken
28,00
Stapelweken
11,25
Geef me een seintje