• Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Koken met kennis

lekkere recepten wetenschappelijk verklaard
Maak tweedehands je eerste keus
  • Alle boeken zijn met de hand gecontroleerd
  • 30 dagen retourgarantie 
  • Gratis verzending vanaf 4 boeken of 40 euro
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
nog 1 op voorraad

56,85

Hoe tweedehands wil je het hebben?
Koken met kennis
Koken met kennis
Als nieuw
56,85
ISBN
9789045204215
Bindwijze
Hardcover
Taal
Overig
Uitgeverij
Karakter Uitgevers Bv
Jaar van uitgifte
2013
Aantal pagina’s
300

Waar gaat het over?

In 2013 kwam het boek Koken met Kennis van kok Eke Mariën en chemicus Jan Groenewold uit en was direct een doorslaand succes. In hun boek lieten Mariën en Groenewold de wetenschap achter het koken zien. Het idee hierachter was dat je een betere kok wordt, als je begrijpt wat er in je pannen gebeurt. Samen hebben Mariën en Groenewold tal van tests en onderzoeken gedaan, met steed de achterliggende vraag: hoe krijgen we het lekkerste resultaat? Of het nu gaat om het bakken van de ultieme steak, het frituren van de lekkerste patat of het vangen van aroma's in sauzen, steeds weer laten zij zich leiden door hun eigen enthousiasme en nieuwsgierigheid en vinden antwoorden op de meest uiteenlopende vragen: Waarom wordt biefstuk malser als je hem marineert in kiwi? Waarom kun je asperges beter garen in olie dan in water? Waarom voeg je bouillon in gedeeltes toe aan risotto? Waarom moet je frites schudden tijdens het bakken? Waarom plakt pasta gekookt in zout water minder? Waarom schift de ene saus wel en de andere niet? Eke Mariën en Jan Groenewold vormen samen het duo Cook & Chemist. Mariën is culinair freelancer en werkt voor diverse bladen. Hij ontwikkelt receptuur en werkt als foodstylist. Groenewold is universitair wetenschapper en adviseert bedrijven.
Lees verder

Recensies

0 recensies

Uitstekend

Zeer goed

Goed

Acceptabel

Onbevredigend

Anderen bekeken ook

E. Marien, J. Groenewold
Cook & Chemist
8,25
Niki Segnit
De Smaakbijbel
20,55
sorry, niet op voorraad
Anne Cazor, Christine Liénard
De kunst van het moleculair koken
sorry, niet op voorraad