• 30 dagen retourgarantie
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

De gans

Geschiedenis-folklore-oude recepten.
Maak tweedehands je eerste keus
  • 30 dagen retourgarantie 
  • Gratis verzending vanaf 4 boeken of 40 euro
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
  • De Stapelweken zijn begonnen! (van 11 t/m 24 augustus)
50% korting
Alleen nog tweedehands verkrijgbaar
Stapelweken

5,45 2,72

Hoe tweedehands wil je het hebben?
De gans
De gans
Als nieuw
2,72
812600938
component.product.quantitySelect.legend
ISBN
9783829016445
Bindwijze
Hardcover , Overigen
Taal
Nederlands
Uitgeverij
Konemann
Aantal pagina's
160

Waar gaat het over?

: geschiedenis - folklore - oude recepten - 34 recepten van Germano Pontoni - 41 recepten van de beroemdste koks van Italië // "Een dier dat herinnert aan de Oudheid"- uitgaande van deze definitie van de gans introduceert Germano Pontoni, een van de grootste Italiaanse autoriteiten op culinair gebied, vijfendertig originele recepten, die variëren van hors d'oeuvre, voorgerecht, hoofdgerecht, foie gras en dessert tot een compleet menu dat volledig op deze vogel geïnspireerd is. Tevens is er in dit boek een eenvoudige maar gedetailleerde uitleg opgenomen over de beste manier om ingewikkelde bewerkingen uit te voeren, zoals het schoonmaken en uitbenen, evenals waardevolle aanwijzingen over de kooktijden. // Vergeleken met kip en kalkoen wordt ganzenvlees in Nederland nauwelijks gegeten. Pas tegen Kerstmis, als alle registers moeten worden opengetrokken, zijn ganzenlevers en ganzenvet hier en daar te koop. Toch wordt de gans al sinds de Oudheid gehouden om zijn vlees, vet en veren. Dit boek gaat in op die geschiedenis, de verschillende ganzenrassen, het fokken enz. en de rol die ganzenvlees vervulde in Italie, met name de worstbereiding door de joodse gemeenschappen. Dit wordt geillustreerd met oude recepten, gevolgd door 34 recepten van een kok uit Friuli die zich specialiseerde in streekgerechten met gans. Hierna volgen nog meer recepten met ganzenvlees en ganzenlever van andere Italiaanse koks van wie achterin een lijst is opgenomen. Het boek werd geillustreerd met prachtige kleurenfoto's die de tekst goed ondersteunen. De omslagfoto toont een koppel ganzen. Verzorgde uitgave, receptenregisters op gerechtsoort.
Lees verder

Recensies

Gemiddelde waardering van 0 van 5 sterren

0 recensies
Tatiana de Rosnay, Tatiana Rosnay (de)
A l'encre russe
Stapelweken
15,85
Stapelweken
14,60
Malik
Curare
Stapelweken
9,10
Tony Hillerman
Finding Moon
Stapelweken
16,24
Cyril H. Rogers, Frances Tidball
Grasparkieten en hun verzorging
Stapelweken
11,80
50% korting
Stapelweken
4,75 2,37
Tatiana de Rosnay, Tatiana Rosnay (de)
A l'encre russe
Stapelweken
15,85
Stapelweken
14,60
Malik
Curare
Stapelweken
9,10
Tony Hillerman
Finding Moon
Stapelweken
16,24
Cyril H. Rogers, Frances Tidball
Grasparkieten en hun verzorging
Stapelweken
11,80
50% korting
Stapelweken
4,75 2,37

Anderen bekeken ook

Stapelweken
4,75
Stapelweken
3,90
Stapelweken
25,85
25% korting
Stapelweken
7,69
Stapelweken
43,95
Annie M.G. Schmidt
Pluk redt de dieren
Stapelweken
12,85
Stapelweken
5,00
Geef me een seintje
Geef me een seintje
Jowi Schmitz
Beste broers
Geef me een seintje