• 30 dagen retourgarantie
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Voer

Vaart maken met de voedseltransitie
Maak tweedehands je eerste keus
  • 30 dagen retourgarantie 
  • Gratis verzending vanaf 4 boeken of 40 euro
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
50% korting

14,70 7,35

Hoe tweedehands wil je het hebben?
Voer
Voer
Als nieuw
7,35
551100960
component.product.quantitySelect.legend
ISBN
9789062240340
Bindwijze
Paperback
Taal
Nederlands
Uitgeverij
Vonk Uitgevers
Jaar van uitgifte
2017
Aantal pagina's
240

Waar gaat het over?

Korte ketens, innovatieve kassen, viswijzers, vegaburgers, bio-koeien en bloemrijke akkerranden. Het barst in Nederland de laatste jaren van de initiatieven om de voedselketen duurzaam te maken. Leiden zij tot een omslag naar een gezond systeem, zoals de theorie over transities ons leert? Of blijft duurzaam een lekker rendabel marktsegment en verdwijnen vernieuwers een voor een moegestreden van het toneel?Sandra van Kampen en Youetta Visser gaan op pad om uit te vinden hoe het ervoor staat met de voedseltransitie in Nederland. Kunnen we het huidige, ongezonde en milieuvervuilende voedselsysteem radicaal veranderen, of blijft het bij kleine stapjes? Kijkt de overheid toe, of neemt zij het voortouw? Krijgen koplopers steun en kunnen zij opschalen? Ontstaan regionale ketens? En wie leidt de nieuwe professionals op?In dit boek komen talloze vernieuwers aan het woord: uit de wetenschap, het onderwijs, de akkerbouw, tuinbouw, visserij en veeteelt, maar ook de financiële sector, consumentencollectieven en diverse overheden. Aan de hand van de praktijk schetsen de schrijvers een perspectief op de voedseltransitie en geven handvatten voor versnelling.Een verfrissend boek voor iedereen die geïnteresseerd is in een duurzame en eerlijke voedselketen. En die daar graag aan bijdraagt. Laat je meevoeren! * "Als je afgaat op politiek Den Haag, staan duurzame voedselvoorziening en economie tegenover elkaar. De kracht van dit boek is, dat het dat beeld rechtzet. Geïnformeerd door wetenschappelijke en praktische kennis, geven de auteurs concrete suggesties hoe nieuwe initiatieven kunnen uitgroeien tot een heuse transitie naar een duurzaam voedselsysteem." John Grin - hoogleraar Systeeminnovaties Universiteit van Amsterdam* "Ik ben er trots op in dit boek te staan." Jaring Brunia - veeteler in Friesland.
Lees verder

Recensies

Gemiddelde waardering van 0 van 5 sterren

0 recensies

Anderen bekeken ook

5,00
Jan Rotmans
Omwenteling
4,20
Jelleke de Nooy-van Tol
Niet Normaal!
9,95
Alain Claude Sulzer
Privélessen
5,00
25% korting
7,50
Pamela Schoenewaldt
De couturière
6,85
Hanne van Herwerden
Zolang ik het kan
13,35
Pascale Naessens
Mijn pure keuken
11,60
Willem Heyne Verlag
Vogelvrij
Geef me een seintje
Babette Porcelijn
De verborgen impact
Geef me een seintje
Herman Lelieveldt
De voedselparadox
Geef me een seintje
Erik Smithuis
Iedere dag geluk
Geef me een seintje