Ga naar de hoofdinhoud general.skipToSearch general.skipToNavigation
  • Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Proef ! Oranjebloesem

De nieuwe marokkaanse keuken
Auteur M. Tol
Maak tweedehands je eerste keus
  • 30 dagen retourgarantie 
  • Gratis verzending vanaf 4 boeken of 40 euro
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
Sorry, niet op voorraad
ISBN
9789027414458
Bindwijze
Hardcover , Paperback
Taal
Nederlands , Overig
Auteur
Uitgeverij
Spectrum B.V., Uitgeverij Het
Jaar van uitgifte
2005
Aantal pagina’s
110

Waar gaat het over?

Proef! Oranjebloesem: Twee gepassioneerde meiden in de Marokkaanse keuken

De smaken, kruiden en specerijen van de Marokkaanse keuken worden door Oranjebloesem, het cateringbedrijf van de auteurs, op eigen manier gebruikt, met invloeden uit de mediterrane en Europese keuken. De gerechten zijn nieuw en verrassend, en eenvoudig en snel te maken.

Geroosterde rode bietensoep met komijn

& geitenkaastosti's met vijgenjam

Bij de supermarkt kun je gewoon gekookte bietjes kopen natuurlijk. Maar als je op de markt verse rauwe kunt krijgen, doen! Dat is zoveel lekkerder

4 personen

1 ui, fijn gesneden

1/2 el komijnpoeder

3 el olie

500 g bietjes, of 4 middelgrote bieten, gescild en in stukjes gesneden

1 l kippenbouillon

1 panbrood of ciabatta

50 g harde hollandse geitenkaas

8 vijgen, fijngesneden of vijgenjam (Turkse of Marokkaanse winkel)

1 el komijnzaadjes, 1 min. geroosterd in de koekenpan

2 el (frisgroene) olijfolie extra vierge

Bak de ui zachtjes in 3 el olie, bak de komijn poeder op het laatst even mee.

Voeg de bietjes met een liter water en de kippenbouillon toe, breng aan de kook en laat op laag vuur ± 50 min. zacht koken. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Beleg het brood met de geitenkaas en vijgenjam of fijngesneden vijgen. Rooster het brood in een tosti-ijzer of in de oven. Pak de broodjes in folie en leg ze 5 min. in een hete oven of koekenpan. Bestrooi de soep met de komijnzaadjes en besprenkel met wat olijfolie

Merijn Tol is culinair redacteur bij TIP. Daarnaast schrijft ze over eten en drinken in NL20, Joie de Vivre en diverse ander bladen, en ze is foodstylist en cateraar.

Mina Abouzahra is foodstylist en receptuurschrijfster voor vele culinaire bladen zoals Elle eten, TIP en Allerhande. Daarnaast is ze cateraar.

Lees verder

Recensies

Gemiddelde waardering van 0 van 5 sterren

0 recensies
nog 1 op voorraad
7,45
Tweedehands Beetje gebruikt
6,95
Tweedehands Echt gebruikt
6,50
nog 1 op voorraad
12,65
Claudia Roden
ITALIAANSE KEUKEN
Tweedehands Echt gebruikt
5,90
Claudia Roden
ITALIAANSE KEUKEN
Tweedehands Beetje gebruikt
4,75
nog 1 op voorraad
7,45
Tweedehands Beetje gebruikt
6,95
Tweedehands Echt gebruikt
6,50
nog 1 op voorraad
12,65
Claudia Roden
ITALIAANSE KEUKEN
Tweedehands Echt gebruikt
5,90
Claudia Roden
ITALIAANSE KEUKEN
Tweedehands Beetje gebruikt
4,75

Anderen bekeken ook

W. Craen
Intimiteit
15,00
Yassine Nassir
Kookkaravaan
sorry, niet op voorraad