• Voor 15:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €40,- of 4 boeken
  • Alle boeken met zorg gecontroleerd

Europees Culinair Erfgoed

Reis Langs Het Smakelijkste Erfgoed Van Het Continent
Maak tweedehands je eerste keus
  • 30 dagen retourgarantie 
  • Gratis verzending vanaf 4 boeken of 40 euro
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden
nog 1 op voorraad

4,75

Hoe tweedehands wil je het hebben?
Europees Culinair Erfgoed
Europees Culinair Erfgoed
Beetje gebruikt
4,75
ISBN
9789027456397
Bindwijze
Paperback
Taal
Nederlands
Uitgeverij
Unieboek | Het Spectrum
Jaar van uitgifte
2007
Aantal pagina’s
275

Waar gaat het over?

In 1992 is de Europese verordening in het leven geroepen voor het behoud van gastronomisch culinair erfgoed. Er staan ongeveer 740 producten genoteerd op deze lijst, het smakelijkste erfgoed van het continent. Journalist Sarah Mollink ging op zoek naar de verhalen achter de producten. Waar zijn ze te koop? Hoe smaken ze? Waarom is niet alle brie beschermd? En is de notering van de Opperdoezer Ronde wel helemaal in de haak? Sarah Mollink proefde de meest exotische producten, zoals de Deense wortelen Lammefjordsgulorod of het Zweedse gebak Sk?nsk Spettkaka. Europees culinair erfgoed is een bonte verzameling geworden van smakelijke producten en hun bijzondere verhalen, vanuit alle hoeken van Europa. Sarah Mollink (1977) verdiepte zich als journalist bij de Staatscourant in de lijst van de door de Europese Unie beschermde streekproducten. Het resultaat van haar speur- en proefwerk, waarvan zij bijna drie jaar lang wekelijks verslag heeft gedaan in de krant, is verzameld in deze uitgave
Lees verder

Recensies

0 recensies

Anderen bekeken ook

Susanna Tee
Tapas
5,45
Netty Jonker
De Japanse keuken
4,75
15,00
10% korting
11,70
20% korting
5,45
sorry, niet op voorraad
Dirk-Jan Zonneveld, Zonneveld, D.-J.
The Dutchman S Kitchen
sorry, niet op voorraad